Tema 2: Nettpublisering

I februar 2022 er tema nettpublisering.

Foto: Colourbox.com

 Opplæringen består at følgende fire elementer, som bygger på hverandre:

  1. Digitalt introduksjonsmøte for Avdeling for studieadministrasjon og HiØ VIDERE fredag 4. februar kl. 09.00-10.00. På møte gis det en introduksjon til månedes tema med nettredaktør Pål Flodin og en kort presentasjon av hvordan vi jobber med høgskolens nettsider. Innkalling er sendt i Outlook. Se presentasjonen av hvordan vi bør jobbe med høgskolens nettsider (PDF) som Pål gjennomgikk i møtet.
  2. E-læringskurs om universell utforming på nett. ​Kurset gjennomføres individuelt i begynnelsen av februar, når det passer for deg (varighet 45 minutter). Kurset bør gjennomføres av alle ansatte, uavhengig av om du selv publiserer på nett eller ikke. 
  3. Opplæring i høgskolens nettpubliseringsverktøy Vortex enten du er nybegynner eller viderekommen:
    • E-læringskurs i Vortex for alle som ikke allerede har tatt innføringskurset eller trenger oppfriskning i hvordan man publiserer på høgskolens nettsider. Kurset gjennomføres individuelt i begynnelsen av februar, når det passer for deg (varighet 1 time). NB! Ta kontakt med nettredaktør Pål Flodin for tilgang til det nettbaserte kurset.   ​
    • Digitalt kurs for viderekomne i Vortex onsdag 16. februar kl. 12.00-13.30 med nettredaktør Pål Flodin. Kurset er for erfarne publisister i Vortex og krever påmelding.  
  4. Felles, digitalt kurs fredag 18. februar kl. 12.00-14.30. Innkalling er sendt i Outlook. Tema for kurset er "Hvordan kommunisere tydelig på nett" med kursleder Nina Furu (PDF), som er en nestor innen norsk webkommunikasjon. Furu har vært nettredaktør for flere norske magasiner og portaler, driver Nettredaktørskolen i Oslo og er rådgiver for en rekke av landets største nettsteder innen både privat og offentlig sektor. Stikkord for kurset er:
  • Brukers reise mot informasjonen
  • Hvordan kan du lage innhold som blir funnet?
  • Innholdsforvaltning og brukeropplevelse
  • Interaksjonsflyt og digitale transaksjoner
  • Ditt innhold - vårt omdømme

Seksjonene bør i etterkant av opplæringen sette av tid til å diskutere hvilke nettsider man er ansvarlig for og hvordan man skal sørge for å utvikle og vedlikeholde nettsidene.

 

E-læringskurs krever registrering og pålogging
Læringsplattformen - felles digital læringsplattform i staten finner du oversikt over aktuelle e-læringskurs. For at du skal kunne ta kurs må du registrere deg, eller logge deg på om du har registrert deg tidligere. Når du er pålogget får du tilgang til "Min side" med oversikt over hvilke kurs du har begynt på og hvilke du har gjennomført. Du kan også laste ned kursbevis fra kurs du har tatt fra denne siden. 

Publisert 3. jan. 2022 15:33 - Sist endret 21. nov. 2023 22:29