Millionprosjekt skal øke kvaliteten på sykepleierutdanningen i Indonesia

Erasmus+ prosjektet «Capacity Building in Nursing Eudcation in Indonesia (CABNEI)» har fått 9 millioner kroner fra EU. 

På dette illustrasjonsfoto ser vi høgskolen i Østfolds studenter på spesialutdanningene i sykepleie ta i bruk et nytt operasjonsbord og nye anestesiapparat. Bildet viser to studenter i anestesisykepleie ta hånd om en "pasient" som ble operert for trange blodårer i hjertemuskelen. Foto: HiØ/Bård Halvorsen.

Prosjektet skal øke kvaliteten på sykepleierutdanningen i Indonesia og i de skandinaviske landene ved kompetanseheving av de som utdanner sykepleierne, noe som igjen vil forbedre utdannelsen til sykepleiere og øke kvaliteten på klinisk sykepleieutøvelse. 

De som utdanner sykepleiere i Indonesia og Skandinavia vil få økt kunnskap om transkulturell og personsentrert omsorg og bedre forståelse av kjernekompetanse i sykepleie.

De som utdanner sykepleiere i Indonesia vil få øvelse i bruken av pedagogiske metoder der studentene spiller en aktiv rolle, for eksempel ved å utvikle veiledning og undervisning.

Prosjektet vil gå over tre år, med tre samlinger hvert år i 2021, 2022 og 2023. Aktiviteten vil for det meste foregå i Aceh-provinsen nord på Sumatra i Indonesia, mens noen samlinger vil foregå i Norden.

Prosjektet er er samarbeid mellom Høgskolen i Østfold, Høgskolen Innlandet, Karlstads Universitet og Universitetet i Syd Danmark. I tillegg er det fire partnerne fra Indonesia med: Akademi Keperawatan Ibnu Sina, Syiah Kuala University, University Muhammadiyah Aceh og Program Studi Diploma 4 Keperawatan Poltekkes Kemenkes.

Høgskolen Innlandet har koordinator- og lederansvar for prosjektet. 

Vigdis Abrahamsen Grøndahl, Kirsti Lauvli Andersen og Ann Karin Helgesen er HiØs deltakere i prosjektet.

Les mer om prosjektet på Høgskolen i Innlandet sine nettsider.

Publisert 20. jan. 2021 09:30 - Sist endret 26. juli 2021 11:13