Nyhetsbrev 1 - 2021

Nytt hefte i vår serie med metodiske tips!

  • Byggeplassen - Metodiske tips om innlæring av ord og grammatikk
    Byggeplassen er et hefte med praktiske og enkle tips til aktiviteter som kan brukes til å lære inn ord og grammatikk i engelsk- og fremmedspråkundervisningen. Tipsene er utformet slik at elevene og læreren skal kunne ta dem i bruk med få forberedelser. Heftet legger først og fremst vekt på innlæring av ord og grammatikk, men elevene får brukt andre ferdigheter også. De må lytte, lese og snakke underveis – og ikke minst samarbeide med andre elever.

Forskning og utvikling

Arrangementer

  • Mulitilingualism on my mind 2021
    Forskargruppa Multilingualism on My Mind arrangerer konferanse om fleirspråklegheit i utdanninga i mars. Her håpar vi at både forskarar og lærarar som jobbar med å utforske og fremje fleirspråklegheita til alle elevar, vil bidra og delta. Fristen for å sende inn bidrag er 21. januar. 

Konkurranse for språkelever

  • International Language Competition (ILC)
    En språk- og kulturkonkurranse i moderne språk for ungdomsskoler og videregående skoler. Gjennom konkurransen ønsker arrangøren å oppmuntre arbeidet med dypere språkkunnskaper.

Ressurser til undervisningen

  • Newsela tilbyr gratis nivå differensiert sakprosa tekster som kan brukes i leseopplæring i engelsk.  Ressursen baserer seg på aktuelle temaer fra USA og kan bidra til både lesekompetanse og interkulturell kompetanse.  Læreren må opprette en konto for å få adgang. Medlemskapet (gratis eller betal) gir flere nivådifferensierte tekster, spørsmål for leseforståelse og ideer for skriving. 
  • Språkbruk 
    Lurer du på hvordan du kan forklare elevene dine om retorikk, bruk av metafor, eller om hvordan språk kan brukes (eller misbrukes) for å påvirke holdninger?

    I etterkant av valget i USA og hendelser disse siste dagene, kan det være aktuelt å sette mer fokus på språkbruk. Her finner du 6 tips som du kan bruke i klasserommet med dine elever. På siden finnes det også videoer som klassen kan se i forkant av diskusjoner eller aktiviteter.

  • Un regard sur : L’actualité du monde francophone en 2020
    Her kan du få et tilbakeblikk på noen av nyhetene i 2020 i den fransktalende verden.
    Hva med å kombinere denne aktiviteten med "La presse française"?
  • Beaulieu Slow French
    Bloggen har tekster om ulike temaer og tilhørende lydfiler lest inn av elever. Lydfilene er tilgjengelige på Spotify. Det siste innlegget handler om "Noël en Provence".
  • Workshops, Kurse und Fortbildungen
    Tysk didaktiker tilbyr gratis 20 minutters onlineseminarer hver tirsdag - se nettsiden for oversikt over kommende temaer!

 

    Publisert 7. jan. 2021 14:10 - Sist endret 20. jan. 2023 12:20