Møte i Studienettredaksjonen

Tilstede: Beate Aksnes Horrigmo, Carita Hannele Stafne, Karin Anker Rasch, Inger Steiner Børresen, Antonella Serrano, Rebecca Norvang, Siv Skaarer Hansen, Irene Felde Olaussen, Fabienne Mørch, Hilde Sandnes Larsen.

Referat

Rutiner for engelske arrangementer

LMU har henvendt seg om at flere arrangementer som burde ha vært tilgjengelig på engelsk ikke har vært oversatt (eks. påskearrangementer i år). LMU ønsker at HiØ ser på eksisterende rutiner for publisering og eventuelle oversettelser til engelsk hvor dette ansees som relevant. De minner om at dette  også handler om at alle studenten skal følge seg velkommen og inkludert til arrangementene ved høgskolen.

Diskusjon rundt bordet: 

 

  • (Rebecca) Det er ikke Internasjonalt teams ansvar å oversette informasjon fra andre seksjoner og team til engelsk. Det må de som ‘eier’ sidene stå for. 
  • (Karin)Seksjon for studenttjenester har begynt å sette opp en eierskapsmatrise for nettsider om studier - viktig å huske på at dette også innebærer eierskap til de engelske sidene. 
  • (Pål) Eierskap til engelske sider er de samme som for norske sider, og den som lager informasjon på norsk må også ta stilling til evt. engelsk versjon. Dynamisk informasjon som nyheter og arrangementer trenger ikke ha like strenge kvalitetskrav som for statiske informasjonssider - i noen tilfeller er det godt nok om man bruker Google Translate og så bare retter opp i etterkant. 
  • (Antonella) Dette handler om å forholde seg til språkpolitikken til HiØ, ikke at man må systematisere eierskap.
  • (Carita) Ønskelig å avklare ansvar for engelske sider, og tidsbruk knyttet til det i rolle/stillingsbeskrivelse. Hadde vært nyttig med tilbakemeldingsfunksjon hvor brukere kan etterspørre nettsider på engelsk. 

Status Mine studier

Arbeidet med mine studier går fremover, til tross for at det har tatt tid å få på plass de nødvendige tilgangene til FS/TP og Canvas for å teste. 

  • Pål har fått tilgang til å teste superbrukerfunksjonen og administratortilgang
  • Ved HiØ er det studenttjenester + servicetorg og IT-vakt som vil ha administratortilgang (tilgang til å se kalender og meldinger for en gitt bruker)
  • Pål jobber med å sette opp informasjonssider for HiØ basert på infosidene til UiO
  • Skal holde presentasjon for ledergruppe HVO denne uken. Andre enheter som ønsker en presentasjon kan bare ta kontakt. 
  • Så fort Mine studier er litt mer klart for lansering, vil det bli sendt ut informasjon til ansatte og studenter
  • Mine studier har fått et nøytralt design slik at det blir lettere å tilpasse til andre institusjoner:

Skjermbilde

  • oppdatert etter i går: tilganger i FS/TP Canvas er nå på plass, og testing kan begynne
  • Sikter fortsatt mot lansering før sommeren

Innspill/tilbakemeldinger:

  • (Irene) Viktig å gi konkret og tydelig informasjon til faglærere om hva dette vil bety for dem. Selv om de ikke vil ha tilgang til å logge inn er det viktig at de vet hva som ligger i Mine studier og hva studentene ser der. 

Studiestartnettsider

En liten repetisjon/oppfølging fra forrige møte i studienettredaksjonen

Etter ønske fra studenttjenester har malen for studiestart for et program blitt endret, slik at  "velkommen til studiet" nå er landingssiden. Informasjon om åpningsdagen, lenke til timeplan og info om evt. vaksine/politiattest bakes inn i velkomstbrevet. 

Alle lenker til fellesinformasjon om transport, bolig, bibliotek osv. er flyttet til den felles studiestartsiden. 

Veiledningen for hvordan sette opp studiestartinformasjon for et program revideres i disse dager. 

Trafikktall studiesidene

Gjennomgang av trafikkmønstre på studienettsidene i perioden 1.1.2022  - 1.5.2022

Noen utvalgte tall: 

Sammenlignet med i fjor er den totale trafikken ganske lik, men med lavere volum: 1119888 i år vs. 1 282 320 i fjor betyr en nedgang på 12,67% sidevisninger. Trafikken er høyest opp mot søknadsfrister som 1.mars og 20.april 

Trafikken på den engelske sidene er derimot høyere enn i fjor 55 705 i år vs. 43 361 i fjor betyr en oppgang på 28,47% sidevisninger (mest sannsynlig pga. opptak på NTA-studier i år, i tillegg til at Korona-tiltakene er mindre begrensende nå).

Mest besøkte studiesider

Hvilke studieprogramnettsider som har hatt mest trafikk er ganske likt i år som i fjor. Forskjellen er f.eks at Klinisk sykepleie lå høyt i fjor, mens i år ligger studiet i Paramedisin høyt. 

"Om studiet" vs. "hvorfor velge" 

I fjor endret vi navn på undersiden på studieprogramsidene som het  "Hvorfor velge dette programmet?" til "Om studiet". Det ble også gjort en jobb med å korte ned de av og til litt omfattende innledningstekstene, og f.eks. flytte videoer som lå på forsiden til "Om studiet" istedenfor. 

Selv om man kanskje skal være forsiktig med å trekke helt klare konklusjoner, er det tydelig at det totalt er flere av de besøkende som klikker på "Om studiet" (29192 i 2022) enn det var besøkende som trykket på "Hvorfor velge" (22531 i 2021). 

 

Publisert 10. mai 2022 13:35 - Sist endret 21. nov. 2023 22:29