Møte i Nettredaksjonen

Mine studier, nynorsk

Referat

Mine studier

Mine studier skal innføres ved HiØ i løpet av våren. 

Mine studier er en tjeneste for studenter som samler timeplan, beskjeder fra Canvas, eksamen og lenker til nyttige verktøy på ett sted.

Tjenesten er også tilgjengelig som en app med push-varsler når undervisning blir flyttet eller avlyst. 

Dere kan se en demo av Mine Studier her:

Foreløpig informasjon om prosjektet ligger her https://www.hiof.no/for-ansatte/prosjekter/mine-studier/

Det som skjer nå i første omgang er at vi sammen med IT-avdelingen og UiO finner ut hvordan vi best mulig kan teste Mine studier i de nødvendige systemene som Canvas, FS og TP. Denne uken (uke 10) skal også Studieavdelingen, IT, lederstøtter og Servicetorg snakke om hvem som skal ha tilgang som superbrukere. Superbruker innebærer å ha tilgang til å se hvordan Mine studier ser ut for en student ved hjelp av studentnummer. 

Nynorsk

For å nærme oss å oppfylle mållovens krav om 25% nynorsk, har seksjon for marked og kommunikasjon foreslått en tiltaksplan for nettsidene. Denne er ennå ikke vedtatt (og lenkes derfor ikke opp her), men tiltakene går i hovedsak ut på at en del utpekte sider under "om", tjenester og verktøy og forskning skrives på nynorsk. Dette gjelder for både sentrale sider, fakulteter og institutter. Grunnen til at vi har valgt de sidene vi har valgt er at dette er sider som er ganske statiske og oppdateres sjeldent. 

I tforeslås det at hver 4.  nyhet, arrangementog stillingsutlysning publiseres på nynorsk. Det gjelder også innleg i sosiale medier. 

Lenker:

De tre vanligste "feilene" i Vortex

Vi tok en liten gjennomgang av de tre mest vanlige feilene folk gjør i Vortex. 

Disse er: 

Å publisere alt for store bildefiler

Store, høyoppløselige bildefiler er tunge å laste inn, og det påvirker brukeropplevelsen negativt. Spesielt på mobil. 

Derfor er det viktig at vi redigerer bildene til riktig format (se lenke til bildestørrelser under), og lagrer bildene i en web-vennlig kvalitet (72 ppi er standard). Husk også at JPG er mer komprimert enn Png. 

Vi så på et eksempel hvor størrelsen på alle bildene på en side til sammen var nesten 40MB. Som eksempel var en av bildene 5472x3648 og hadde en størrelse på 11MB. Etter å redigere til riktig størrelse var bildet 303x227 og 127,9 kb stort. 

Aktuelle veiledinger

Beskjær og juster bilde i Windows

Hvilket program skal jeg redigere bilder med?

Feil mappetype

Mange steder oppdager vi mapper hvor man har brukt feil mappetype. Hvis man f.eks. skal ha arrangementer i en mappe, må man bruke mappetype "arrangementsliste". 

Sammenblanding av filnavn/url og tittel

Mange blander sammen feltet "navn" som står over artikkelen, og feltet "tittel" i artikkelmalen. 

Forskjellen er at "navn" er det som blir nettadressen(url). Den skal derfor ikke inneholde f.eks. store bokstaver, spesialtegn eller mellomrom, men det skjer stadig at folk justerer feltet ved en feil. 

Feil i urlen kan føre til bl.a. bildebrudd, eller i verste fall at lenker ikke fungerer. 

Publisert 7. mars 2022 09:39 - Sist endret 15. mai 2024 15:22