Konferanse om inkluderende forskning på HIØ

«Nettverk for inkluderende forskning sammen med personer med utviklingshemming» er et nasjonalt nettverk som ble etablert i 2016 og ledes av førstelektor May Østby ved avdeling for helse og velferd. Denne uken har nettverket arrangert både seminar og konferanse om inkluderende forskning  sammen med Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og Forskningsgruppen for miljøtiltak og høgskolepedagogikk ved HIØ.

På tirsdag ble det arrangert et internasjonalt nettverkseminar hvor engelske forskere med lang erfaring innen «inclusive research» var godt representert .  I  etterkant fikk nettverksmedlemmene anledning til å presentere og diskutere pågående prosjekt.

Samarbeid om forskning og fagutvikling var overordnet tema på onsdagens konferanse der bidragsyterne på forhånd hadde blitt oppfordret til å bruke et «tilgjengelig språk». Grunnen til dette var at det var flere personer med utviklingshemning som deltok på konferansen.

Prosjektet «Jeg kan!» ble presentert av HIØs førstelektor May Østby , Hege Bakken (HIM) og medforsker Ole Magnus Oterhals.  Prosjektet ser bl.a. på hvordan velferdsteknologi kan gjøre hverdagen bedre for personer med utviklingshemming. Medforskere med utviklingshemming har vært med på å innhente data som skal kartlegge opplevelsen til brukerne etter bruk av ulike tekniske hjelpemidler.

Dette er første gang brukermedvirkning i forskning og fagutvikling fra personer med utviklingshemming har blitt satt på agendaen på en slik måte på Høgskolen i Østfold. Det ble stor aktivitet og flere av de med utviklingshemming hevdet seg i debattene med spørsmål og kommentarer. Arrangørene melder i etterkant om at de er svært fornøyd og at det har kommet mange lovord fra de engelske gjestene.

Jeg fikk æren av å åpne denne konferansen, men det var ekstra kult at Ole Magnus Oterhals ville gjøre det sammen med meg.

Takk til Ole Magnus for en godt utført jobb!

 

Av Trine Eker Christoffersen
Publisert 27. sep. 2018 14:56 - Sist endret 14. juni 2021 16:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.