'Pausepraten: live' (S3E3): Bruken av retorikk, komedie og historiefortelling i det digitale klasserommet - en lærersentrisk tilnærming

Velkommen til innspillingen av semesterets tredje episode av den kjente og kjære podcasten "Pausepraten: live!", som drives av seksjon for pedagogisk utvikling og læring. Ta med deg lunsjen og forsyn deg med kaffe og te, eller stream arrangementet direkte fra Øverste hylle på biblioteket på Remmen.

Forelesere i dag må konkurrere med andre kunnskapsformer, ikke bare etter eller før forelesningen, men også under. Både under nett- og klasseromsundervisning har studentene en tendens til å ha laptoper og mobiltelefoner tilgjengelig, og selve undervisningen foregår i økende grad parallelt med denne "støyen". Selv om ny teknologi har en plass i dagens undervisning - Mentimeter, Zoom, Canvas, lyd- og videotilbakemelding, podcast, etc.-, bør klassiske verktøy ikke glemmes. Kan vi tenke undervisning som en diskursiv sjanger? Og hvis så, hvilke forventninger har vi til denne sjangeren? Hva er grensene? Hvordan kan vi utforske dem ved hjelp av retorikk, humor og fortellerteknikker for å påvirke måten vi kommuniserer innholdet i et pensum på?

Håkon (Seksjon for pedagogisk utvikling og læring) tar diskusjonen med Marcos Fabian Mosenson (Institutt for språk, litteratur og kultur). 

Lenke til: Pausepraten: live!

Lenke til: Seksjon for pedagogisk utvikling og læring

Livestream:

 

Publisert 11. aug. 2023 13:56 - Sist endret 11. des. 2023 13:18