'Pausepraten: live' (S3E2): Digital dømmekraft i skolen: en umulig oppgave?

Velkommen til innspillingen av semesterets andre episode av den kjente og kjære podcasten "Pausepraten: live!", som drives av seksjon for pedagogisk utvikling og læring. Ta med deg lunsjen og forsyn deg med kaffe og te, eller stream arrangementet live: direkte fra Øverste hylle på biblioteket på Remmen.

For å kunne ferdes trygt på nett og i digitale medier må barn og unge utøve digital dømmekraft. Digital dømmekraft innebærer å vurdere kritisk både etiske og juridiske aspekter slik at vi kan ta valg som er gode både for oss selv og for samfunnet. Denne kritiske vurderingen blir vanskeligere jo mer avanserte de digitale verktøyene vi tilbys blir. Nå øker bruk av kunstig intelligens i søkemotorer som Google, tekstboter som ChatGPT, men også på sosiale plattformer som Snapchat og TikTok. Hva gjør det med muligheten til å utøve digital dømmekraft, og hvordan kan læring gjennom simulering hjelpe barn og unge?

Håkon (Seksjon for pedagogisk utvikling og læring) tar diskusjonen med Leonora Onarheim Bergsjø (Institutt for real-, praktisk-estetiske, samfunns- og religionsfag).

Lenke til: Pausepraten: live!

Lenke til: Seksjon for pedagogisk utvikling og læring

Livestream:

 

Publisert 11. aug. 2023 13:52 - Sist endret 11. des. 2023 13:16