Forberedelse og gjennomføring

Hvordan foregår en test?

Alle tester gjennomføres i IMTL sitt testlaboratorium ved Høgskolen på Kråkerøy. Her er det ergometersykler, mølle, styrke-, spenst- og løpegang beregnet for sprint-, lengde- og trestegstester samt annet testutstyr. Alt avhengig av valgte testsenario, tar testene fra 30 – 60 minutter.

Kom gjerne 5-10 minutter før starttidspunkt. Før alle tester (startstidspunkt) bør du gjennomføre egen oppvarming (som beskrevet under prosedyre). Testene på laboratoriet kan forekomme med raske intervaller. Vær ute i god tid slik unødvendig ventetid oppstår, men vær uansett forberedt på litt forsinkelser.

Hard treningsbelastning på eller dagen før test bør unngås for å få nøyaktige testresultater.

Matinntak på testdagen

Matinntak må skje senest 2 timer før testen igangsettes. Hold deg gjerne til ditt vanlige kosthold. Skriv gjerne ned hva du konkret spiser og når, slik at eventuelt påfølgende tester gjennomføres på tilnærmet identisk grunnlag. Kostmessige variasjoner påvirker testresultatet fra test til test. Rikelige mengder med vann før og under testen er anbefalt. BCCA, flytende protein, pre-workout eller annen energidrikk kan påvirke testresultatet. Husk å ha med et inntak av karbohydrater til etter testen. Da unngår du at kroppen henter næring fra muskulaturen.

Omkledning

IMTL har naturligvis både en dame- og herregarderobe med dusj og låsbare skap. Ha med egen hengelås. Dersom du gjennomfører både laktat - og VO2makstester i påfølgende sekvens, kan det forekomme ventetid. Testene er fysisk krevende og det er vanlig å bli gjennomsvett. Ha derfor gjerne med et treningsskift så du unngår å fryse.

Ved sykdom

Meld ifra 24 timer før avtalt testtidspunkt! Du unngår å måtte betale for testen i sin helhet, dersom du ved sykdom eller av andre årsaker ikke kan gjennomføre testen.

Spørsmål?

Er du det minste usikker eller har spørsmål – ikke nøl med å ta kontakt på mobil eller via mail.

For mer informasjon, kontakt:
Testansvarlige: Birgitte Nordahl Husebye og Ole Sveen
 

Publisert 1. juni 2022 10:11 - Sist endret 1. juni 2022 10:36