Bachelor i sykepleie i praksis på Madeira (H23)

Dette er et reisebrev fra sykepleiestudenten Julianne, der hun skriver om sin utveksling på Madeira.

Foto Madeira Flagg. Bildet er tatt av OpenClipart-Vectors fra Pixabay. https://pixabay.com/no/service/license-summary/

Jeg valgte å søke utveksling for å utfordre meg selv og oppleve noe unikt. Utvekslingen har vært en fantastisk reise hvor jeg har lært mye om meg selv og fått en unik innsikt i en ny kultur. Madeira, den portugisiske øygruppen i Atlanterhavet, imponerte meg med sin naturlige skjønnhet. Utover studiene fikk jeg utforske Madeiras frodige natur, og dens energiske lokale atmosfære. Møtene med mennesker fra ulike bakgrunner ga meg en dypere forståelse av mangfoldet på øya. Jeg har opplevd portugisere som et vennlig og hjelpsomt folk. Jeg opplevde til og med å få bo hos en portugisisk familie, og til den dag i dag, så har jeg fremdeles god kontakt med dem! På sykepleieskolen møtte jeg engasjerte lærere og studenter, og samarbeidet på tvers av kulturer beriket mitt faglige perspektiv.

Å ha praksis i de lokale helsesektorene på Madeira ga meg verdifull innsikt i øyas helsesystem og styrket mine kliniske ferdigheter. Praksisen tar sted i byen Funchal. Jeg hadde til sammen 10 svært innholdsrike uker i praksis. Praksisen min har hovedsakelig vært fordelt på to ulike praksissteder. De første 5 ukene var jeg på det offentlige helsesenteret. Her møtte jeg mennesker for daglig behandling og reise ut på hjemmebesøk. De resterende 5 ukene tok sted på et kommunalt rehabiliterings senter/sykehus. Jeg begynte praksisen min på et offentlig helsesenter i sentrum av Funchal. Her var jeg både stasjonert på helsestasjonen, samtidig som at jeg reiste hjem til pasientens bolig, (det varierte uke til uke). Her utførte jeg sårprosedyrer på ulik type sår, alt fra kirurgiske til diabetiske til venøse sår. Det var utrolig fint å kunne reise hjem til pasientene og få et innblikk i hvordan det er innenfor de portugisiske hjemmene. På rehabiliteringssentret hadde jeg pasienter i alle aldre, som var der for å gjenopprette selvstendighet etter fysiologisk eller fysisk «traume». Pasienter med ortopediske eller nevrologiske mobiliserings limiteringer. Målet vårt er å hjelpe pasienten med å leve et "normalt" liv etter å ha vært immobilisert eller sengeliggende. Her lærte jeg om motivasjonssamtale, medisinering og rehabiliterings trening. Begge disse praksisene fant jeg utrolig berikende, det ga meg ny kunnskap som jeg er glad for å ha med meg videre som sykepleier.

Livet utenom praksis har vært helt enestående. Kombinasjonen av de mangfoldige aktivitetene og det harmoniske folket er en uslåelig kombinasjon. Jeg har møtt så utrolig mange andre Erasmus-studenter under oppholdet mitt. Sammen med andre internasjonale studenter har jeg opplevd utrolig mye. Så ens miste bekymringe under oppholdet er å finne venner, og likesinnede mennesker som en selv. Vi dro på hikes, ulike utflukter med bil rundt øyen, besøket ulike strender og utkikkspunkter. Samtidig som at vi gjorde andre aktiviteter i større grupper, slik som surfing, canyoning og coasteering.

Min utvekslingsopplevelse som sykepleierstudent på Madeira var en fantastisk reise, fylt med kulturelle oppdagelser og faglig utvikling. Søk utveksling! Du kommer ikke til å angre! Hvis du er i tvil om å reise eller har spørsmål er det bare å sende meg en e-post: jmsolber@hiof.no Lykke til

Publisert 16. feb. 2024 13:19 - Sist endret 16. feb. 2024 13:19