Bioingeniør ved FH Campus Wien, Østerrike (vår 2022)

Erasmus+ utvekslingsstudent Silje K. Johansen: Jeg har fått mange nye erfaringer både faglig og personlig. Blant annet har jeg fått oppleve hvordan bioingeniører jobber i Østerrike i forhold til Norge, og om hvordan det er å jobbe med personer og kommunisere med disse på andre språk (engelsk og tysk). I tillegg har jeg fått muligheten til å bo i en kjempe fin by og oppleve denne!

Jeg gikk bioingeniørstudiet ved høgskolen i Østfold, Fredrikstad. De tre siste månedene i mitt 6. semester var jeg på utveksling i Wien i Østerrike. Som utvekslingsstudent var jeg student ved FH campus Wien, men i og med at jeg ikke hadde fag i utlandet var jeg sjelden på skolen.

Vi dro sammen to studenter, og ordnet et sted å bo på egenhånd ved hjelp av tips fra en «Buddy» fra Østerrike. Før avreise ble vi en del av en gruppe med erasmusstudenter, som på egenhånd arrangerte steder å møtes og ting å gjøre ved siden av erasmus sitt originale opplegg som man har mulighet for å melde seg på.

Aktiviteter som erasmus bidro med var blant annet en måte å bli kjent med andre utvekslingsstudenter, opera, tur med guide i sentrum som fortalte om ulike kafeer og mer. På siden møttes studentene flere ganger på utesteder og i parker.

Før utvekslingsoppholdet var jeg ferdig med alt av fag utenom bacheloroppgaven, og gikk dermed ikke på skole i Wien. Jeg var i praksis på tre ulike avdelinger på et sykehus nærme Kardinal-Nagl-Platz, i nærheten av sentrum. Den første avdelingen var mikrobiologi, som var veldig relevant for utdannelsen i Norge. I tillegg var jeg i praksis på avdeling for EEG Og lungeavdelingen som var mindre relevant for studiet (men absolutt spennende).

Jeg bodde i en leilighet eid av selskapet «STUWO», for studenter. Rommet inneholdt bad og kjøkken, og kostet mellom 4500-5000 kr per måned.

Jeg har fått mange nye erfaringer både faglig og personlig. Blant annet har jeg fått oppleve hvordan bioingeniører jobber i Østerrike i forhold til Norge, og om hvordan det er å jobbe med personer og kommunisere med disse på andre språk (engelsk og tysk). I tillegg har jeg fått muligheten til å bo i en kjempe fin by og oppleve denne!

Jeg anbefaler utveksling til alle som har muligheten til det. FH campus Wien har et utvekslingskontor med veldig hjelpsomme mennesker, og alle personene jeg har jobbet med i praksis har vært hyggelige og imøtekommende. Erasmus bidrar til at alle som reiser med dem kommer i kontakt med andre studenter, noe som gjør det ekstra gøy å reise.

Publisert 2. sep. 2022 13:51 - Sist endret 2. sep. 2022 13:51