Bioingeniør ved FH Campus Wien, Østerrike (vår 2022)

Erasmus+ utvekslingsstudent Guro Bergby Theodorsen: Jeg vil anbefale andre studenter å ta et utvekslingsopphold i Wien. Jeg opplevde Wien som en god og trygg by, med mange muligheter. Det er en kulturell og historisk storby som bare må oppleves. Å reise på utveksling var en god utfordring for meg, da jeg fikk muligheten til å bo alene, og forstå språket bedre. I tillegg var det en opplevelse for den faglige kunnskapen også, ettersom jeg fikk observere og praktisere bioingeniøryrket i et annet land.

Jeg har studert bachelor i bioingeniørfag og dro på utveksling i 6. semester (tredje studieår) til Wien i Østerrike. Ved utvekslingsoppholdet skulle profesjonspraksis utføres, og det skulle skrives en bacheloroppgave. Jeg valgte å dra på utveksling fordi jeg ville se hvordan arbeidet som bioingeniør blir utført i et annet land.  

Praksisen min utførte jeg på sykehuset Klinik Landstraße. Der skulle jeg være i 13 uker på to ulike avdelinger. Den ene avdelingen ble kalt «Functional diagnostics», og der hadde de to underavdelinger som jeg fikk være på: nevrologisk avdeling og lungeavdeling. På disse avdelingene utførte de arbeid som bioingeniører i Norge vanligvis ikke driver med, men det var interessant å se at arbeidsoppgavene kan være annerledes i ulike land. I tillegg til å være på «Functional diagnostics», var jeg på en mikrobiologisk avdeling. Arbeidet de utførte på den avdelingen var mer sammenlignbart med det jeg kjenner til fra utdanningen og praksisen i Norge. Jeg ble godt mottatt på begge avdelingene av mine veiledere og de andre kollegaene jeg fikk. De lærte meg opp slik at jeg kunne arbeide der selvstendig sammen med dem i de ukene jeg var på avdelingene.

Ettersom det kun var praksis og skriving av bacheloroppgave, oppholdt jeg meg egentlig ikke på skolen, FH Campus Wien. Det var imidlertid arrangert «Austrian Culture Course» for utvekslingsstudenter, som besto av flere kulturelle aktiviteter, men også noen forelesninger om Østerrike og ofte Wien spesielt. Det kostet 30 euro totalt å være med på, og det var ca. 11 forskjellige aktiviteter som ble inkludert. Noen av aktivitetene var å se en opera på Wiener Staatsoper, en guidet tur på Parlamentet og en reise med det store pariserhjulet i Wien.

Aktivitetene kunne variere fra år til år, men selve opplegget var veldig bra. I tillegg var det sosialt, fordi man fikk muligheten til å møte og bli kjent med andre utvekslingsstudenter. 

Det var to bioingeniørstudenter fra Høgskolen i Østfold som reiste på utveksling til Østerrike. Vi bodde i hver vår studenthybel hos STUWO studentbolig. Boligen var i ellevte distrikt, ved Simmering, og var derfor ikke helt ved sentrum. Det var likevel ikke noe problem å komme seg inn til sentrum raskt, fordi det var både trikk, t-bane og tog rett ved boligområdet. 

Jeg vil anbefale andre studenter å ta et utvekslingsopphold i Wien. Jeg opplevde Wien som en god og trygg by, med mange muligheter. Det er en kulturell og historisk storby som bare må oppleves. Å reise på utveksling var en god utfordring for meg, da jeg fikk muligheten til å bo alene, og forstå språket bedre. I tillegg var det en opplevelse for den faglige kunnskapen også, ettersom jeg fikk observere og praktisere bioingeniøryrket i et annet land.

 

Publisert 6. mars 2023 20:33 - Sist endret 6. mars 2023 20:33