Sykepleie ved FH Campus Wien, Østerrike (høst 2021)

Erasmus+ utvekslingsstudent Silje Arlien: Det har vært veldig interessant å se hvordan helsesystemet i Wien er og se forskjellene i forhold til hvordan vi har det i Norge. De ansatte på sykehuset var imøtekommende og var ivrige på at vi utvekslingsstudentene skulle få oppleve flere ting og lære oss tysk.

Jeg studerer sykepleie ved HIØ og reiste på utveksling i femte semester til Wien i Østerrike. Høgskolen i Østfold har en utvekslingsavtale med FH campus Wien. Vi fikk tildelt praksisplass på et ortopedisk sykehus som het Orthopädisches Spital Speising.

Det er et eget emne for utveksling, hvor emne består av 240 timer i praksis (“Clinical praktikum”) og det blir benyttet “Learning-agreement” for vurderingsskjema. Vi hadde også noen møter på universitetet. Første introduksjonsmøte på universitetet var det generell info av en utvekslingskoordinator på skolen. Deretter hadde vi hadde tre møter med vår praksislærer Sabine; møte før, underveis og etter praksis på sykehuset. På møtene snakket vi om forventninger, opplevelser, tidligere erfaringer og gjennomgikk diverse dokumenter.

Vi leide en møblert leilighet via OeAD student housing.  Det var overraskende store rom, som enten var 2-roms eller 3-roms med deling av kjøkken og bad. Det kostet  545 euro per måned, inkludert strøm og vaskehjelp. I fellesområdet for hele bygget var det tilgang på vaskemaskin og tørketrommel.  Leiligheten lå i Sechshauserstrasse, nærme både stoppested for undergrunn, trikk, buss og en ca.15min spasertur til Mariahilferstrasse (shoppinggate).

Det har vært veldig interessant å se hvordan helsesystemet i Wien er og se forskjellene i forhold til hvordan vi har det i Norge. De ansatte på sykehuset var imøtekommende og var ivrige på at vi utvekslingsstudentene skulle få oppleve flere ting og lære oss tysk.

Jeg anbefaler alle som har mulighet til å dra på et utvekslingsopphold. Det er en opplevelse man aldri vil glemme, som gir gode minner og opplevelser.

 

Publisert 1. sep. 2022 12:17 - Sist endret 28. sep. 2023 12:20