Sykepleie ved FH Campus Wien, Østerrike (vår 2022)

Erasmus+ utvekslingsstudent Natalie Meyer: Jeg vil absolutt anbefale å reise på utveksling, det er en unik opplevelse der man er selvstendig i et fremmed land. Det har vært kjempeinteressant og morsomt både faglig og personlig.

Jeg som utvekslet studerte sykepleie og reiste i 6. semester.

Vi var 3 sykepleierstudenter som dro til Wien i midten av mars og var der til midten av juni.

Det hadde allerede vært introduksjonsuke før vår ankomst , dette var ikke spesielt merkbart for min del da man får mange muligheter til å bli kjent med andre, både igjennom praksis og ved at skolen tilbyr arrangementer for studentene. Det er lagt opp til noen møter på Campus for å gjennomgå og vurdere praksis og utveksling, samt at man har mulighet til å kontakte koordinator på Campus dersom det skulle være behov for det.

Emnene bestod av klinisk praksis, hvor jeg selv hadde praksisplass på gastromedisinsk avdeling på klinikk Hietzing. Dette var en fantastisk plass med mange læringsmuligheter og dyktige fagpersoner som tok meg veldig godt i mot. Avdelingen hadde en varierende pasientgruppe i både alder og sykdommer som skapte mange læringsmuligheter. Klinikken var i et stort og flott, men svært gammelt bygg noe som står i kontrast til erfaringene som ble gjort i praksis på det høyteknologiske sykehuset Kalnes. Vaktene er 12,5t vakter, noe som er uvant, men positivt da det gir mer fritid.

Wien er stort og består av mange distrikter som er lette å utforske siden det er gode kollektive tilbud. Jeg bodde på studentboligen i Molkereistrasse i Prater som jeg leide via OeAD Housing. Det er ulike type boliger til ulik pris, men et godt tilbud og det føles trygt å bo der. Det er også mange andre studenter fra andre land og felles oppholdsrom hvor man kan omgås. Jeg fikk høre fra de ansatte i praksis at området var noe uforutsigbart og ble anbefalt å ikke gå alene sent på kvelden, men jeg opplevde aldri noe skremmende eller noe som gjorde at jeg følte meg utrygg. Det er hyggelige omgivelser og det er i nærheten av Prater fornøyelsespark som er verdt et besøk!

Jeg vil absolutt anbefale å reise på utveksling, det er en unik opplevelse der man er selvstendig i et fremmed land. Det har vært kjempeinteressant og morsomt både faglig og personlig.

Publisert 2. sep. 2022 15:13 - Sist endret 2. sep. 2022 15:13