Internasjonal kommunikasjon ved Griffith College Dublin, Irland (vår 2023)

Christina Spydslaug: Er du glad i storby, historie og natur så er Irland ganske kjekt. Det er et geografisk lite land, men veldig fint.

Jeg er en 2 års student i internasjonal kommunikasjon og dro på obligatorisk utveksling vår-semesteret 2023. Jeg valgte å dra til Dublin fordi det var det billigste alternativet og jeg fant Irland interessant.  Det er et land med mye historie og fylt av kirker overalt. Viktig å huske på at Irland bruker Euro, men Nord-Irland bruker Pund. Hvis du vil reise til Belfast eller andre steder i Nord-Irland er det greit å huske på at de bruker samme Valuta som UK.

Før du drar til Dublin må du finne fag som passer ditt studieløp som Griffith tilbyr fordi Høgskolen I Østfold må godkjenne fagene. Du må også finne bosted, der får du kanskje tilbud før du får svar fra skolen om studieplass. Det mest praktiske bostedet er på campus i Griffith Halls of Residence (Accommondation). Det er der jeg bodde sammen med 3 andre jenter.  Det er det billigste alternativet når 4 personer bor sammen. 2 og 2 deler soverom og bad mens kjøkkenet må alle dele på. Hvis du velger å bo der vil de tilby deg gratis transport fra flyplassen. Eller så kan du bo på Student Accomondations som er 5 min gå tur unna, det dyrere men bedre kvalitet og mer privat.

Den første dagen er bare en introduksjons dag, men i løpet av de 2 første ukene kan du teste ut forskjellige fag. Du må velge fag etter de to ukene som du melder deg opp til ved å snakke med fakultetslederen for de fagene du har valgt. Sånn som hjemme i Norge må du ha 30 studiepoeng for å få semesteret godkjent. Jeg valgte 3 fag som gav 10 poeng hver seg, og de var en blanding av Business og Journalistikk;

  • Public Relations (journalistikk)
  • Human Resource Management (business)
  • Digital Communication and Customer Engagement (business)

Det vil være veldig forvirrende og dårlig kommunikasjon, men hvis du finner noen å holde deg til å spørre spørsmål hele tiden så vil det gå fint til slutt. Spør hvem som helst om hjelp for de vil diriger deg til riktig person som kan hjelpe deg.

Oppholdet var greit og du støter på mange folk (ikke så mange irske ironisk nok). Skolen er fylt av internasjonale studenter og de fleste er fra India, Frankrike, Tyskland, Malaysia osv. Det er nesten ingen nordmenn og veldig lite nordiske studenter der, så hver forberedt på å måtte mingle med folk fra andre kulturer.

Skolen ligger ca 25-30 min gåtur unna den «berømte» handlegata Grafton Street. Hvis det høres kjent ut er nok fordi det er der Ed Sheeran ble oppdaget da han sang ute på gata. Like ved Grafton Street ligger O´Connell Bridge som er broa som skiller mellom Dublin 2 og Dublin 1 (Dublin er delt opp i soner). Der får du en fin utsikt over elva som renner gjennom byen og da er du så og si midt i sentrum.

Transport er veldig dårlig eller rart opplegg i forhold til Norge. Du kan ikke betale med kort eller kontant for å ta hverken buss eller Luas (trikk). Du må skaffe deg et Leap Card som er et reisekort du fyller opp med penger. Dette kan du skaffe deg 
hos Student Unionen på skolen. Skolen setter opp mange aktiviteter og turer du kan melde deg med på i løpet av semesteret.

Er du glad i storby, historie og natur så er Irland ganske kjekt. Det er et geografisk lite land, men veldig fint. Hvis du ikke vil dra å se på klippene ved Giants Causeway eller andre steder så er det mer en nok av barer/Pubs ;) Et lite tips for mathandel er å bruke Lidl istedenfor Spar og Tesco. Den nærmeste Lidl-en er 10 min gåtur unna på Cork Street, Saint Catherine´s. Hvis du liker å streame filmer og serier, så er det greit å vite at HBO MAX ikke er tilgjengelig i Irland, men Netflix og Disney + fungerer.

Lykke til med utveksling!

Publisert 5. sep. 2023 13:21 - Sist endret 5. sep. 2023 13:23