Ingeniørfag (maskin) ved QUT, Australia (våren 2017)

Valgemner og studieretning

Jeg studerer Maskin Ingeniør avdeling IR ved høyskolen i Østfold. Etter 2 år i Fredrikstad bestemte jeg meg for å dra til utlandet ettersom Fredrikstad ikke er særlig langt hjemme fra der jeg bor i Moss. Valget for det femte semesteret falt på «Queensland university of technology». Noe jeg føler jeg har tjent på i sammenheng med det personlig og akademiske.

Ved QUT tok jeg disse emnene:

  • Advanced calculus
  • Material Degration
  • Tribology
  • Operation Managment

Alle emnene var i seg selv ganske interessante, men kvaliteten varierte ganske mye. I vise emner rullerer de med lærere ettersom hva vi holder på med, og noen av disse lærerne snakket utrolig dårlig engelsk. Dette gjorde det veldig vanskelig å følge med på undervisningen, men dette var da spesifikt i faget Tribology. Ellers var resten av emne av ganske god kvalitet, men spesielt likte jeg Material Degration.

Det var ukentlige timer med vanlig undervisning, så var det ukentlige timer med demonstrasjoner av oppgaver. Det var også oppgaver, lab forsøk, tester og rapporter som skulle leveres inn, og disse telte det som en stor del av karakteren. Som regel ble alle timer tatt opp med bilde og lyd, med mindre læreren glemte dette, derfor var det ikke nødvendig å komme til alle timer

Litt om QUT

QUT (Queensland university of technology) er et veldig stort universitet med +35 000 studenter, som liger i sentrum av Brisbane. Skolen består av to avdelinger; Garden Point som fokuserer på IT, økonomi, ingeniører og arkitektur, og kelvin grove som fokuserer mer på sport, helse, lærer studier og kreativt arbeid. Hvor man får timer beror da på hvilke emner man tar. Jeg gikk på Garden Point som har den største parken i byen, parken blir brukt av  alle i byen ikke bare studenter. Det er et veldig vakkert sted vert å tilbringe tid i selv om man ikke går der.

Orientering og fadderuken

Det er mulig å melde seg på et «buddy» program der man får være med på mange diverse arrangementer, og man kan få tildelt en fadder. Dette er da en mulighet til å bli kjent med mange hyggelige mennesker i begynnelsen av oppholdet. Noen av arrangementene er bar til bar, grilling, osv. Det er også mulighet for å melde seg på utflukter for en liten sum, eks en dags tur til Golden Coast for å surfe, en dyre park, osv.

På begynnelsen av uken er dere flere titalls stands på skolen der man kan melde seg inn i klubber ettersom hva interessen din er. Klubbene varierte fra aksje handel til øl brygging, det ble også servert Australsk mat og drikke under presentasjoner om kulturen og historien deres.

Go card

Tog og buss i Brisbane fungerer veldig bra, busser går ofte og nøyaktig. Det koster 10$ for selve kortet, så kan man fylle det opp som man trenger. Som student får man halv pris på alle turer.

Uber

Uber er veldig stort i Australia, det er mulig å bruke der omtrent overalt. For en ti minutters tur kan man forvente å betale 10-20$.

Sosiale aktiviteter

Det er utrolig mye å gjøre i Australia hvis man er villig til å betale litt, ettersom dette er et land med veldig mye turisme. Spesielt på skolen kan man få mye å gjøre da det er ti talls klubber på skolen som ordner alt mulig, alt fra klatring til seiling. Det er også fine muligheter for å dra ut i sentrum av Brisbane, der ligger det mange fine resturanger og utesteder. Maten og drikken er billigere enn i Norge, øl kan koste alt fra 10$ for et glass til 8$ for en mugge.

Jeg gjorde de følgende tingene:

  • Byron Bay: Dette ble ordnet gjennom surfeklubben på skolen. Det er en veldig fin by, men en slak stemning.
  • Golden Coast: Dette kan bli ordnet gjennom skolen for en dags tur med surfring, men det er fint mulig å dra ditt selv siden det er kun 2 timer unna.
  • I ukes ferien dra jeg fra Airlie Beach -> Townville -> Mission beach -> Cairns. Fra hele turen var båt turen på tre dager klart best, der besøkte vi whitsunday beach. Det er regnet som verdens vakreste strand, dette kan jeg se meg enig i. I Cairns er det fine muligheter for å snorkle i «The Great Barrier Reef», eller dra ut til verdens eldste reinskog.

Boligmuligheter

Jeg bodde Kangaroo Point, dette var sirka 25 min å gå unna Garden Point. Her bodde jeg i et delt hus med 14 andre mennesker, her hadde vi to kjøkken å dele på. Dette fungerte helt greit, men det kunne til tider bli slitsomt å bo med mange andre mennesker som ikke forholder seg til deg. Jeg hadde mitt eget bad og rom, men dette merket man at man betalte for. Ville ikke betalt like mye for et sted å bo hvis jeg skulle gjort det igjen. Men forvent at det er mye dårlig som lukter og ikke har Air conditioning hvis man ikke er villig å betale ekstra, tenk 7000kr i måneden.

Hvilket utbytte har jeg hatt av turen?

Har lært mye om meg selv og hvordan jeg håndterer helt nye miljøer og mennesker. Føler meg definitivt sikker på å dra steder alene langt hjemmefra, og ordne ting selv med tanke på at jeg måte ordne en god del der borte for å komme i gang. Jeg har lettere for å forholde meg til andre mennesker av annen bakgrunn, og dette kan komme i god bruk senere i livet.

Jeg vil anbefale å dra til Brisbane/Australia vis du liker sol og varme, man blir svett og brun uansett hva man gjør der nede. Det er kort vei til strand, og de fleste byene i Australia har griller til offentlig bruk og små basseng. Skolene der nede har god standard og moderne som gjør oppholdet komfortabelt. I alt anbefaler jeg helt klart å dra til Brisbane eller et annet sted, det var veldig gøy og lærerikt.

Whitsunday Beach
Publisert 1. jan. 2017 12:38 - Sist endret 14. jan. 2019 09:36