Internasjonal kommunikasjon ved Queensland University of Technology, Brisbane, Australia (vår 2016)

Ettersom det er obligatorisk for studenter som studerer Internasjonal Kommunikasjon å ta et semester i utlandet så var valget om å reise ut i den store verden ganske enkel for Selina Eriksen.

Problemet var å bestemme seg for hvor jeg skulle reise. Etter å ha forhørt meg litt rundt fra tidligere utvekslingsstudenter falt valget til slutt på Australia som er det lengste man kunne komme unna Norge. Det ble Australia fordi jeg aldri har vært der før og fordi det virket som et ideelt valg med tanke på hva jeg hadde hørt om skolen og min egen nysgjerrighet for landet. Deretter søkte jeg om plass ved Queensland University of Technology (QUT) i Brisbane vårsemesteret 2016.

Etter at studieplassen var godkjent var det en del som måtte fikses, blant annet flybilletter, visum og forsikring. Noen av oss sjekket opp vaksiner og fikk ordnet det. Jeg var ikke en av dem. Vi dro nedover til Australia i begynnelsen av februar. Etter at vi landet på flyplassen i Brisbane ble vi hentet av QUT ved bestilling via nett som vi hadde ordnet på forhånd. Vi ble fraktet til vår vert som vi hadde bestilt via Airbnb.

Etter en lang reise var det deilig og endelig komme frem. Verten vår var veldig hyggelig. Han kjørte oss rundt og hjalp oss med å fikse australsk sim-kort til mobilen og åpne en australsk konto. Vi hadde bankkonto hos Commonwealth Bank og var veldig fornøyde med det.

Det neste som måtte fikses var boplass. Vi deltok på en velkomst seminar for nye internasjonale studenter på skolen og fikk raskt satt opp visninger på de stedene vi ville se som skolen hadde avtale med. Nå skal jeg ikke pynte på sannheten og være helt ærlig slik at andre ikke går i samme «felle». Det første stedet som vi signerte kontrakt på viste seg å være noe annet enn hva vi fikk inntrykk av. For det første så var det ikke vasket på en ordentlig måte før vi flyttet inn. Det var mugg diverse steder og det var så ille at det luktet i hele leiligheta. Når vi var på visning der var det fire gutter som hadde leid før oss. Vi trodde at lukta kom til å forsvinne med dem, hehe. Heldigvis så var skolen veldig hjelpsom med å få oss ut av kontrakten og vi fikk alle pengene tilbake. Det skal også sies at det var kakerlakker der men de er dessverre veldig vanskelig å unngå. Problemet med våre kakerlakker var at de kom opp av kjøkkenvasken. Senere så bodde vi oss noen venninner midlertidig til vi fant vår egen leilighet i samme blokk. Vi betalte noe mer enn va en gjennomsnittet for en student men det var veldig verdt det.

Skolen startet og det som skjedde videre var at jeg ble kjent med folk via arrangementer som var arrangert av ANSA. Jeg hadde ikke forsikring hos ANSA men fikk være med på de arrangementene jeg hadde lyst til ved å kjøpe medlemskap hos dem for et halvt år. Det var verdt det. Videre så betalte jeg for medlemskap hos QUT Exchange Buddies som da sto på stand på skolen. De arrangerer også en del utflukter og arrangement som er av interesse for internasjonale studenter. Vi fant tid til å bestille en reise til New Zealand noe som for meg var det beste med hele utvekslinga. Vi bestilte en guided tur på nord øya hvor vi begynte helt sør i Wellington og reiste nordover og endte opp i Auckland. Jeg må ærlig innrømme at det var her jeg brukte mest penger, hehe.

Videre igjennom semesteret så besøkte jeg forskjellige småsteder i nærområdet i helgene, hang sammen med venner og gjorde skolearbeid. Vi hadde et fag som het Australian Society & Culture som var etter min mening helt forferdelig. Det var veldig mye teori hver time om bygninger, historie og mennesker. Mange mennesker. Noe av det var interessant men det meste var veldig tørt. Eksamen i dette faget var helt kaotisk. Vi måtte kjøpe lim stift og saks til å klippe ut kildene våre og lime de inn i en kort tekst som vi skulle skrive. I tillegg til dette hadde vi en multiple choice test med 30-40 spørsmål. De andre fagene jeg hadde var global business, consumer behaviour og introduction to PR. Bland disse var introduction to PR min favoritt. Det var vel kanskje mest fordi noe av stoffet var kjent og fordi jeg syntes at det var interessant. Foreleseren vår var veldig entusiastisk og engasjerende noe som jeg følte smittet over på meg som student. Global business og consumer behaviour var helt greit. Foreleseren vår i global business var veldig kjent med stoffet og hjelpsom. Jeg slet litt med alle de nye begrepene men det gikk fint til slutt. Det viktigste er å følge med i forelesningene og ta notater. Gå tilbake til det du ikke forstod under forelesninga når du kommer hjem og bli kjent med det. Da vil du skjønne hva foreleseren snakker om neste gang. Vi hadde skriftlig eksamen på skolen i alle fag bortsett fra introduction to PR. I det faget hadde vi en skriftlig oppgave som vi gjorde hjemme.

Før jeg reiste hjem leide jeg og ei venninne en bil. Vi kjørte innom mange små steder før vi endelig ankom Sydney. I Sydney dro vi rundt og så på forskjellige ting (Opera huset, Bondi Beach, akvariet etc.) og jeg besøkte blant annet en venninne på

«landet». Videre så tok vi fly til Melbourne hvor vi for det meste så på all graffitien i gatene. Dette og New Zealand var bare helt utrolig. Semester var kjempe lærerikt og jeg ble bedre kjent med meg selv. Jeg oppdaget nye sider av meg selv, både positive og negative. Jeg vil avslutte med å si at minst et semester i utlandet er å anbefale.

Man vokser og blir mer selvstendig av det noe som alle rundt deg beundrer og legger merke til.

 

 

 

 

Publisert 1. sep. 2016 00:00 - Sist endret 15. jan. 2019 19:05