Internasjonal kommunikasjon ved Queensland University of Technology, Brisbane, Australia (vår 2019)

Iselin Chantelle Karlsen: Som student på et nytt sted, i et annet land, en helt ny kultur, er det viktig å ikke være redd for å ta kontakt med andre. Jeg meldte meg på QUTEB (QUT exchange buddies). De arrangerer dagsturer til steder som Stradbroke Island, Noosa, Gold Coast og andre steder. De har også noen fester og pikniker i løpet av året. Her er det en god mulighet for å få seg nye venner. Jeg fant min vennegjeng gjennom turer som var arrangert av QUTEB.

Jeg studerer Bachelor i Internasjonal Kommunikasjon, på dette studiet er det obligatorisk med utveksling i 4. semester. Jeg valgte derfor å dra til Australia, selv om vi hadde valget mellom en del engelsktalende land. Jeg var ikke ukjent med det å dra på utveksling ettersom jeg har tidligere vært på utveksling på videregående, da studerte jeg to semester i USA. Det at jeg har vært i USA fra før av gjorde valget om å dra til Australia mye lettere for min del. Denne gangen ble det bare et semester og det er jeg glad for.  

Da det var tid for å dra ned til Australia kjente jeg at jeg gledet til å starte dette nye kapittelet i livet mitt. Jeg dro ikke alene og det er jeg glad for. Flyreisen til Australia er lang og brutal. Jeg og Emma (som også studerer BIK) var heldige og fant en ganske direkte flyreise til Brisbane. Vi hadde bare en mellomlanding i Dubai før vi var på vei videre til Brisbane. Vi tilbragte 23 timer og 30 minutter i lufta totalt. Jeg tenkte siden jeg har vært på en lang flyreise før så kom denne også til å gå kjempe bra, jeg kunne ikke ha tatt mer feil. Den første strekningen var bare 7 timer. Det var ingenting i forhold til det vi hadde i vente. Fra Dubai til Brisbane hadde vi en flytur på over 14 timer. Selv om vi hadde underholdningssenter og kunne se på nesten det vi ville så blir en veldig lei av å se på film, spille, høre på musikk og lese etter en god stund. Jeg sliter med å sove på fly, jeg hadde derfor over 8 timer hvor jeg ikke viste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg kom meg gjennom det selv om jeg ikke husker så mye fra de siste 8 timene på flyturen.

Da vi kom til Brisbane ble vi møtt på flyplassen av en sjåfør som skulle frakte oss til hostelet. Jeg og Emma hadde bestilt gratis henting på flyplassen gjennom QUT sine nettsider. Det er noe jeg kan sterkt anbefale. Vi fikk informasjon om skolen, Brisbane og hva vi kunne finne på i området rundt hostelet vårt fra sjåføren. Vi sparte 50$ på denne gratis tjenesten. 

Vi som mange andre valgte å bo på hostell den første uken mens vi var på leting etter et sted å bo. Vi valgte å se på hivestudentaccommodation.com.au. De to første dagene var vi å så på mange steder og jeg kan anbefale å vente med å finne leilighet til man er der nede. Ikke alle steder er like fine i virkeligheten som på bilder. Vi var veldig heldige og fikk hjelp av sjefen på Hive med å finne et sted å bo. Han viste oss 4-6 steder på en dag og ga seg ikke før vi hadde funnet et sted vi ville bo. Vi fant et hus med 3 ledige rom som var viktig for oss ettersom vi var 3 studenter som ville bo sammen. Jeg fant fort ut at jeg måtte åpne en australsk konto. Det er eneste måten å få tilbakebetalt depositum på ettersom Hive sender pengene til et annet selskap som ikke utbetaler til utenlands konto. Det gjorde det også lettere å betale husleien tidsnok. 

Skolen i Australia fungerer på en helt annen måte enn her i Norge. Jeg måtte ta 4 fag for å få nok studiepoeng som tilsvarer et semester hjemme i Norge. I fagene hadde vi i tillegg til forelesning noe som heter tutorials. Det er viktig å møte på disse timene for her får man hjelp og mer info om arbeidskrav, noen arbeidskrav skal også vises frem i disse tutorial timene. Er det noe jeg vil anbefale når det kommer til skolearbeid så er det å starte så fort du får oppgaven. Hvis ikke så sitter du der med 4 oppgaver som skal leveres samme dag. Det skjedde mer enn en gang for min del. Fagene krever at du følger med, det krever at du møter til lectures og tutorials, det krever at du ikke er redd for å spørre om hjelp fra klassekamerater. Det er mye arbeid, men det er verdt det! 

Som student på et nytt sted, i et annet land, en helt ny kultur, er det viktig å ikke være redd for å ta kontakt med andre. Jeg meldte meg på QUTEB (QUT exchange buddies). De arrangerer dagsturer til steder som Stradbroke Island, Noosa, Gold Coast og andre steder. De har også noen fester og pikniker i løpet av året. Her er det en god mulighet for å få seg nye venner. Jeg fant min vennegjeng gjennom turer som var arrangert av QUTEB. ANSA arrangerer også turer, fester og quizer gjennom semesteret. Det er noe jeg kan anbefale å ta del i. Jeg dro til Byron Bay med ANSA hvor vi hadde muligheten til å surfe, gå turer, dra på kano tur og bade. Jeg valgte også å dra alene til Cairns. Her hadde jeg en helg hvor jeg hadde planlagt å snorkle i Great Barrier Reef, kjøre ATV gjennom regnskogen og bare slappe av. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok meg den turen alene! 

Snorkeling i Great Barrier Reef 

17. Mai på andre siden av jorden var helt spesielt. ANSA arrangerte 17. Mai feiring på QUT Gardens Point campus. Det var 17. Mai tog som gikk gjennom Brisbane og etter var det spill, sang og latter på Gardens Point. Jeg hadde mulighet til å kjøpe en norsk vaffel med brunost!!! Selv om jeg fikk litt hjemlengsel denne dagen gjorde jeg mitt beste for å bare feire Norges nasjonaldag fult ut. Jeg og Alise (studerer også BIK) bestemte oss for å invitere våre nye internasjonale venner på en skikkelig norsk feiring hjemme hos oss. Det ble mye sang og latter og ikke minst norsk musikk.

17. Mai i Brisbane 

En uke før hjemreise oppdaget jeg at billetten min hjem var kansellert. Jeg fikk panikk for jeg hadde ikke råd til en ny billett. Jeg måtte vente til helgen var over før jeg kunne ringe selskapet jeg hadde bestilt billetten min gjennom ettersom de hadde stengt. Jeg var veldig stresset den helgen og viste ikke hva jeg skulle gjøre hvis jeg ikke fikk fikset det på en måte. Så fort de åpnet den mandagen ringte jeg fortvilet til dem. Det viste seg å være en feil fra deres side, de hadde glemt å sende meg et nytt booking nummer. Alt ordnet seg til slutt, men jeg lærte at det er viktig å sjekke tidlig at alt er i orden. Det er ikke så gøy å møte på flyplassen med feil booking nummer.

Obligatorisk Koala bilde. 
Nærmeste jeg kom en Cassowary, en verdens farligste fugl. 
En av de få gangene jeg klarte å stå oppreist 

 

Publisert 5. sep. 2019 20:07