Studieplan for Tysk, påbyggingsstudium (2009–2010)

Fakta om programmet

Studiepoeng:
30
Studiets varighet:
1 år
Undervisningsspråk:
Tysk
Studiested:
Halden. Studiet tilbys også som nettbasert fjernstudium.

Opptak

Opptakskravet er bestått Tysk årsstudium (60 studiepoeng) eller tilsvarende. Det kan gis dispensasjon fra opptakskravet til studenter som er tatt opp til Bachelorstudium i samfunn, språk og kultur.

Oppbygging og gjennomføring

Studiets oppbygging og innhold

Følgende emner tilbys studieåret 2009-2010:

SFT20108 Tysk: Språk og kultur gjennom tid og rom (10 studiepoeng, høstsemester 2009)

SFT20208 Tysk i kontrast (10 studiepoeng, høstsemester 2009)
SFT20308 Tysk: Litteratur og kulturkunnskap (10 studiepoeng, høstsemester 2009)
SFT40404 Tyskspråklig barne- og ungdomslitteratur (15 studiepoeng, vårsemesteret 2010).

Dessuten har studentene mulighet til å få et studieopphold ved et tyskspråklig universitet i vårsemesteret. Det oppfordres på det sterkeste til å benytte seg av denne muligheten. Studentene kan etter eget behov velge hvor stort omfang påbyggingsstudiet skal ha (fra 15 til 60 studiepoeng). Hvis man velger mer enn ett emne, bør begge disiplinene språk og litteratur/kultur være representert.

Studieåret 2010-2011 vil studentene kunne ta emnet SFT40504 Tysk: Språk, språkundervisning og IKT (15 studiepoeng, vårsemester 2011) .

Organisering og læringsformer

All undervisning foregår på tysk. Noe undervisning gis som blokkseminar. Seminar- og gruppeundervisning krever at studentene deltar aktivt. Arbeids- og undervisningsformer er i tråd med Kvalitetsreformen, og studentene vil få individuell oppfølging.

I alle emner brukes læringsplattform til kommunikasjon og distribusjon, og det er en forutsetning at studentene setter seg inn i bruken av denne og eventuelle andre IKT-verktøy som benyttes i de enkelte emnene.

Vi anbefaler at studentene danner kollokvier for å følge opp undervisningen og ikke minst for å videreutvikle den muntlige språkferdigheten.

Likestillingsaspekt
Både ved utvalg av pensumlitteratur, bruk av cases og eksempler søker man å iverata likestillingsaspektet på beste måte. I emner i litteratur og kultur blir det lagt spesiell vekt på å formidle et perspektiv som bygger på forståelse av etnisk og kulturelt mangfold.

Tilbakemelding underveis

Det gis tilbakemelding underveis i studiet, bl.a. i forbindelse med mappeinnleveringer i enkelte emner.

Vurdering

Ved eksamen besvares alle oppgaver på tysk, bortsett fra oversettelsen fra tysk til norsk. Ingen hjelpemidler er tillatt (heller ikke ordbok er tillatt ved eksamen).

Noen emner benytter mappevurdering, dette er beskrevet nærmere under de enkelte emnene.

Det benyttes en karakterskala med fem trinn fra A til E for bestått og F for ikke bestått. Se de enkelte emnebeskrivelsene for nærmere informasjon.

I emner der vurderingen består av flere elementer og det settes en samlet helhetlig karakter, må kandidaten ved ikke bestått eksamen ta alle deler på nytt. Det vises også til HiØs forskrifter og reglementer for eksamen.

Litteratur

Se de enkelte emnebeskrivelsene.

Studieplanen er godkjent og revidert

Studieplanen er godkjent

konstituert dekan Theo Schewe, 13.05.2009.

Studieplanen gjelder for

Studieplanen gjelder for perioden 2009-2010

Studieprogramansvarlig

Fakultet for lærerutdanninger og språk

Studiemodell

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 03:22:45