Om studiet

Brenner du for arbeid med mennesker med psykisk helse-, rus- eller avhengighetsproblemer? Ønsker du å lære mer om hvordan du kan fremme god psykisk helse og forebygge, behandle og rehabilitere slike utfordringer?

Innhold i studiet

Videreutdanningen er tverrfaglig og retter seg mot helse- og sosialarbeidere med bachelorgrad eller tilsvarende utdanning. Studiet har en klinisk og praktisk tilnærming, og du får kunnskap om ulike perspektiver, tilnærmingsmåter og metoder i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid. Du får også mulighet til å fordype deg i selvvalgte tema samt utvikle deg faglig og personlig. Etter endt utdanning skal du kunne legge til rette for relasjoner som fremmer hjelp og støtte samt være en viktig bidragsyter, koordinator og leder for samarbeidende og tverrfaglige tjenester.

Utdanningen gir deg kunnskaper og ferdigheter innen følgende kompetanseområder:

  • Perspektiver på psykisk helse, rusmiddelbruk og avhengighet
  • Etikk, lovverk og organisering
  • Kommunikasjon, relasjon og samhandling
  • Arbeid med psykisk helse-, rusmiddel- og avhengighetsproblemer
  • Forskning, formidling og fagutvikling

Undervisning og studiemiljø

Studiet gjennomføres på deltid over to år, er samlingsbasert og består av fire emner. Samlingene vil være på campus og varer i 2-3 dager og mellom disse vil det være læringsaktiviteter. Studiet er fleksibelt og kan kombineres med jobb. I tillegg har studiet en praksisperiode på seks uker, hvor du får veiledning av kvalifiserte praksisveiledere. Selv om studiet for øvrig er på deltid, så gjennomføres praksisperioden sammenhengende og på heltid.

Tverrfaglig videreutdanning i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid er en unik mulighet til å utvikle din faglige kompetanse og din personlige vekst. Du vil få et bredt og oppdatert kunnskapsgrunnlag, samt praktiske ferdigheter som du kan bruke i ditt daglige arbeid.

Ved Høgskolen i Østfold vil du også bli en del av et tverrfaglig læringsmiljø, hvor du kan dele erfaringer og utfordringer med andre studenter og undervisere. Studiet vil gi deg en større trygghet og mestring i møte med mennesker som har psykiske helse-, rus og avhengighetsproblemer, og bidra til å øke kvaliteten på tjenestene du yter.

Informasjon til kull 2024

Samling 1 (uke 35): 26.08., 27.08., 28.08.24

Samling 2 (uke 39): 23.09., 24.09., 25.09.24

Samling 3 (uke 43): 21.10., 22.10, 23.10.24

Samling 4 (uke 47): 18.11., 19.11., 20.11.24

Eksamen (uke 50): 09.12.24

 

Publisert 9. nov. 2023 09:59 - Sist endret 22. apr. 2024 12:14