Om studiet

Innhold i studiet

I årsstudiet i spansk opparbeider du deg kompetanse i tekstforståelse, praktisk språkbruk og informasjons- og erfaringsdeling, i formelle og uformelle situasjoner. Studiet vil gi deg en særegen internasjonal profil, som kan åpne dørene til mange spennende opplevelser og arbeidsmuligheter, som for eksempel innen journalistikk, på kultur-, forlag- eller bibliotekfeltet, som tolk eller innen (internasjonal) kommunikasjon og markedsføring. Spansk er blant annet et etterspurt fag i norsk skole. Studiet er også et godt grunnlag for videre studier på bachelor- og masternivå.

Studiet tilbys også som et deltidsstudium over to år.

Undervisning og eksamen

Mange har ikke ønske om eller anledning til å studere fysisk ved et lærested, men har likevel behov for en fremtidsrettet utdanning som gir spennende karrieremuligheter på nasjonalt og internasjonalt plan. Vi kan da tilby et godt nettbasert undervisnings- og veiledningstilbud på heltid, som gjør det mulig å oppholde seg andre steder i Norge eller i utlandet, mens du gjennomfører studiene. Gjennom vår læringsplattform vil du kunne oppdatere deg på fagstoff, og jobbe med oppgaver på egen hånd eller sammen med medstudenter.

Hvert semester arrangerer vi også 2-3 frivillige samlinger i Halden med mulighet for repetisjon av gjennomgått fagstoff. Samlingene er ikke obligatoriske, men et tilbud til de som ønsker det og har anledning til å reise til campus Halden. Det anbefales å delta på samlingene dersom man har mulighet til det.

Som student må du påregne at enkelte emner har eksamen med tilsyn på campus Halden. Det er mulig å søke om å avlegge eksamen på eksternt studiested eller annet egnet og godkjent eksternt lokale (f.eks. ambassade, bibliotek, videregående skole og lignende). Vær oppmerksom på at det kan påløpe kostnader hvis du tar eksamen desentralisert.

Forkunnskaper

Det anbefales forkunnskaper tilsvarende spansk nivå II fra videregående skole.

Årsstudiet i språk er et vitenskapelig fagstudium. Det vil utvide dine generelle språkkunnskaper, men husk at det ikke er et språkkurs.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kommer jeg i gang med studiet?

Du må semesterregistrere deg i Studentweb og betale semesteravgift. Når dette er gjort får du tilgang til læringsplattformen Canvas. Se mer informasjon om semesterregistrering her.

Hvor finner jeg praktisk informasjon om studiet?

I læringsplattformen Canvas (som du får tilgang til etter semesterregistreringen) finner du praktisk informasjon om pensum, arbeidskrav og oppgaver m.m.

Hvordan foregår nettforelesningene?

Verktøyet Zoom brukes i nettforelesningene, og du bør gjøre deg kjent med dette verktøyet før studiestart, slik at du er godt forberedt til undervisningen. Her finnes en instruksjonsvideo om hvordan du bruker Zoom.

Hvordan er spansk årsstudium organisert?

Årsstudiet i spansk er delt opp i 6 emner som går over høst og vårsemestret.

Hvor finner jeg studieplan og emnebeskrivelser?

Her finner du oppdatert studieplan, og i studieplanen finner du en studiemodell som inneholder alle emnebeskrivelsene. Vi anbefaler deg å lese emnebeskrivelsen før informasjonsmøtet.

Hvor finner jeg litteraturliste?

For å finne litteraturliste for de enkelte emnene, klikker du på emnebeskrivelsene i studiemodellen. Litteraturliste er siste punkt i alle emnebeskrivelser.

Er nettundervisningen obligatorisk?

Det er ikke obligatorisk deltakelse, men vi anbefaler sterkt at du deltar så ofte som mulig. Det er i nettmøtene du kan praktisere spansk og høre spansk. Det er her du kan spørre om ting du lurer på, og det er her læreren forklarer nytt stoff og gjennomgår tekster og øvelser.
Fagstoff og deler av forelesningene legges ut i Canvas før og etter forelesningene, slik at man kan forberede seg og evt. ta igjen dersom man ikke kan følge undervisningen direkte. Alle studenter bør avsette tid til å sette seg inn i fagstoffet og informasjonen som legges ut ukentlig før forelesningene. Det er altså ikke obligatorisk oppmøte/deltakelse verken på nettundervisningen eller på samlingene i Halden.

Hva slags utstyr behøver jeg for å følge nettundervisningen?

Det er viktig at du har webkamera, hodesett (USB-hodetelefon med mikrofon og ekkofjerning), en nyere PC/mac og raskt bredbånd for å kunne få fullt utbytte av nettundervisningen. På nettsiden 'Nettstudier i fremmedspråk' kan du også finne svar på ting du lurer på vedrørende dette.

Er det samlinger på campus Halden i løpet av semesteret?

Det vil utover i høstsemesteret arrangeres noen frivillige samlinger ( kl. 10:00 - 15.00). Vi oppfordrer studenter som har anledning til å delta på samlingene til å gjøre det, da viktig teoretisk stoff vil bli kommentert og bearbeidet. Det legges også til rette for oppgaveløsing og veiledning. Vi oppmuntrer studentene til å gi beskjed til foreleseren dersom de skal delta på den frivillige samlingen. Dersom det blir mindre enn 4 studenter som melder seg, kan den frivillige samlingen bli avlyst.

Hvor får jeg tak i bøkene i litteraturlistene?

Bokhandelen SiØ Bok ved Høgskolen i Østfold har alle bøkene som står oppført i studieplanen. SiØ Bok kan sende bøkene mot faktura. Send en e-post til Cato Hartford Kingsrød: cato.h.kingsrod@hiof.no

Er det studieuker og ferier i løpet av studieåret?

• Uke 40 i høstsemesteret er studieuke.
• Uke 8 er studieuke/vinterferie.

Når blir eksamensdatoene klare?

Eksamensdatoer for høstsemesteret offentliggjøres i Studentweb i siste halvdel av september, og for vårsemesteret i siste halvdelen av februar.

Må jeg komme til campus Halden for å avlegge skriftlig eksamen?

Det er mulig å søke om å avlegge eksamen eksternt. Les mer om dette her. Ved spørsmål, send e-post til Eksamensadministrasjonen eksamen-halden@hiof.no

Hva slags eksamener er det i de ulike emner?

Dette står detaljert beskrevet i emnebeskrivelsene som du finner i studieplan.

Hvor kan jeg henvende meg for å få teknisk hjelp med computeren min?

Riktig adressat for dette er IT-vakt. Her finner du nødvendig informasjon.

Kan jeg låne bøker fra biblioteket når jeg er nettstudent?

Ja, det kan du. Nærmere informasjon finner du på bibliotekets sider.

Finnes det videre studier i spansk på HiØ?

Ja, vi har 'Spansk påbyggingsstudium (30 stp)', se informasjon og studieplan i vår studiekatalog. HiØ tilbyr også masterstudiet 'Fremmedspråk i skolen' (spansk) som deltidsstudium.

Publisert 15. okt. 2021 14:22 - Sist endret 6. juni 2023 14:19