Velkommen til Masterstudium i fremmedspråk i skolen med studiestart høsten 2024

Velkommen som student ved Høgskolen i Østfold. Vi er glade for at du har valgt å studere hos oss. Vi håper du vil trives og ser fram til å møte deg ved oppstart av studiet i august. 

Her finner du informasjon og program som er felles for alle nye studenter  

Nedenfor finner du informasjon og program for oppstart spesielt for master i fremmedspråk i skolen.

Oppstartssamling med informasjon

Studiet starter med en digital oppstartsamling den 29. august. kl. 13.00. Her vil du få god informasjon om masteren generelt og språket du du har vlagt. Program og lenke til oppstartsmøtet vil publiseres her nærmere studiestart. Samlingen er ikke obligatorisk, men vi anbefaler sterkt alle som har anledning til å følge den digitale oppstarten.

NB! Pass
Viktig for registrering: kopi av pass

Masterprogrammet Fremmedspråk i skolen tilbys i samarbeid med Linnéuniversitetet i Växjö og Göteborgs Universitet. 50 studiepoeng av studieprogrammet undervises av de svenske universitetene. For å kunne bli tatt opp og registrert på emner som undervises ved de svenske universitetene, må du sende kopi av passet ditt til Linnéuniversitetet i Sverige.

Vi gjør oppmerksom på at svensk lov sier at studenter som ikke er EU/EØS-borgere MÅ betale studieavgift. Kontakt Angela Marx Åberg (se adresse nedenfor) for mer information.

Slik gjør du det:

Ta en kopi av passet – siden med bilde på

  1. En annen person enn deg selv bekrefter at det er riktig kopi: han/hun skriver på dato, navnet sitt med blokkbokstaver, sin signatur og sitt telefonnummer
  2. Scann den bekreftede kopien, eventuelt ta et bilde av den, og send den per post (ikke i epost) til Angela Marx Åberg, Programkoordinator vid Linné universitetet (LNU) som er ansvarlig for innsamling av passkopier.
    Adresse:
    Linnéuniversitetet v/ Angela Marx Åberg
    Box 451
    351 06 Växjö
    SVERIGE
  3. Frist: SNAREST etter at du har fått opptak og SENEST 15.juni

Mål for studiet
Vårt mål er å tilby et masterstudium som er praksisnært, og som vil gjøre deg til en bedre språklærer. Vi ønsker at studiet skal bli et forum for formidling og utveksling av kunnskap og erfaringer omkring språkundervisning og språkdidaktikk.

Organisering
Masterstudiet er et samarbeid mellom Göteborgs Universitet (GU, www.gu.se), Linnéuniversitetet, Växjö (LNU, www.lnu.se) og Høgskolen i Østfold (HiØ, www.hiof.no).

Studiets hjemmesider
Hver av de tre utdanningsinstitusjonene som samarbeider om dette studieprogrammet har sine egne websider og læringsplattformer. I tillegg har vi felles informasjon her

På denne siden finner du orientering om de ulike emnene/kursene. Klikk på linken for det aktuelle emnet, og du finner den nødvendige informasjonen om læringsplattformer, nettsteder og undervisningsformer. Noen av emnene har også en link til anbefalt litteratur som kan leses som forberedelse for de som ønsker å starte lesing før studiestart.

Når du har blitt tatt opp som student, får du tilgang til Språktreff på læringsplattformen Canvas ved Høgskolen i Østfold. Der finner du relevant informasjon og aktuelle kunngjøringer.

Utstyr
Det er viktig at du har en nyere pc, god internettforbindelse og et godt hodesett (USB) for å kunne få fullt utbytte av undervisningen. Her finner du mer informasjon om hva som kreves for å være nettstudent i fremmedspråk.

    Emner høsten 2024
    Høsten 2024 kan du velge mellom følgende emner. (Hvert emne har en engelsk, fransk, spansk og tysk variant).

    • Interkulturell læring og demokratisk kultur HiØ - Høgskolen i Østfold;
      Faglige ansvarlige:

            Anna Lindhé (eng): anna.lindhe@hiof.no 

            Franck Orban (fr): franck.orban@hiof.no

            Berit Grønn (sp): berit.gronn@hiof.no

            Natalia Igl (ty): natalia.igl@hiof.no 

    Har du administrative spørsmål - ta kontakt med studieveileder Tove Sørum, tove.sorum@hiof.no  - eller Studenttjenester på epost: studier@hiof.no

    Heltid eller deltid?
    Dette studiet er i utgangspunktet formet som et deltidsstudium over 4 år. Vi legger da en individuell plan som kan revideres underveis i studieløpet. Husk at vi gjerne sammenligner et fulltidsstudium med en fulltidsjobb, da et masterstudium er krevende. 
    Dersom du ønsker å gjennomføre studiet på fulltid over 2 år kan du ta kontakt med studiekonsulent Tove Sørum, tove.sorum@hiof.no - eller Studenttjenester på epost: studier@hiof.no 

    Koordinatorer for programmet som helhet er:

    Har du spørsmål eller problemer av teknisk art, kontakt It-vakt på tlf 6960 8050, itvakt@hiof.no

    Velkommen som student på masterstudiet!

    Ofte stilte spørsmål

    Jeg skal være deltidsstudent. Må jeg ta emnene i en bestemt rekkefølge?

    Du har stor frihet å velge rekkefølgen, men vi anbefaler for heltidsstudenter at du begynner med Interkulturell læring, Kommunikasjon og Fokus på form. For deltidsstudenter anbefaler vi å begynne med Interkulturell læring og Kommunikasjon. For begge alternativene (heltid/deltid) bør emnet Metode og prosjekt tas før Masteravhandlingen.

    Hvorfor kan jeg ikke melde meg til undervisning i Studentweb i de emnene som undervises fra Linné universitetet og Gøteborgs universitet?

    Det er fordi Studentweb ikke kommuniserer med de svenske lærestedene – altså informasjon utveksles ikke mellom Studentweb og Linné eller GU. Det du må gjøre er å sjekke at de emnene du ønsker å ta det kommende semesteret ligger i din utdanningsplan – og gjør de det er det vi ved HiØ som sender studentlister til Linné og GU slik at du blir undervisnings- og vurderingsmeldt i emnet.

    Det er lenge siden jeg har jobbet med målspråket/har studert, vil jeg klare å henge med på programmet?

    Du kan gå inn på denne siden og få tips om hvordan du kan forberede deg til de ulike emnene.

    Foregår all undervisning på målspråket?

    Ja, men alle lærere forstår «skandinavisk».

    Hvor finner jeg praktisk informasjon om studiet?

    Programsidene og i studiemodellen til programmet på hiof.no

    Når får jeg vite når og hvordan nettundervisningen finner sted?

    Hvert emne vil ha en detaljert beskrivelse av hvordan undervisningen foregår. Den vil du få på læringsplattformen for det enkelte emnet.

    Hvordan kommer jeg i gang med studiet?

    På denne siden vil det komme tips om hvordan du kan forberede deg til de ulike emnene.

    Skriv til koordinatorene for det enkelte språk hvis du lurer på noe:

    Er det obligatorisk deltakelse på undervisningen (samlinger og nettundervisning)?

    Samlinger er ikke obligatoriske, men vi anbefaler at man deltar. For nettundervisning er det ulik praksis i de ulike emnene, dette får man informasjon om ved studiestart. 
     

    Hvilken læringsplattform skal jeg bruke?

    For Høgskolen i Østfolds emner brukes Canvas, og det samme gjelder Göteborgs universitet, men da er det Göteborgs universitet sin egen Canvas. Linnéuniversitetet bruker en plattform som heter MyMoodle.

    Hvor finner jeg pensumlistene?

    De finner du i emnebeskrivelsene for de ulike emnene som igjen finnes i studiemodellen.

    Hvor får jeg kjøpt kompendiene?

    De blir tilgjengelig på læringsplattformene.

    Må jeg kjøpe bøkene?

    Ja, det bør du gjøre – alternativt kan du prøve å låne pensum.

    Når foregår undervisningen i de forskjellige emnene?

    Dette får du informasjon om ved studiestart. Vi har svært lite synkronundervisning på nett.

    Når blir eksamensdatoene klare?

    De er klare ved studiestart.

    Må jeg komme til Halden for å avlegge eksamen?

    Vi har ingen skriftlige skoleeksamener i dette programmet. Muntlig avsluttende eksamen med forsvar av masteravhandlingen avtales individuelt.
     

    Hva slags utstyr behøver jeg ha for å følge nettundervisningen?

    Se informasjon om utstyr på nettsiden Nettstudier i fremmedspråk.

    Hvor kan jeg henvende meg for å få teknisk hjelp med PCen/MACen min?

    Du kan ta kontakt med IT-vakt

    Er det flere samlinger i løpet av studiet?

    Vi tilbyr vanligvis 2-dagers oppstartsamlinger i begynnelsen av hvert semester – i august i Halden, i januar i Göteborg. I mars hvert år tilbyr vi et dagsseminar for de som skriver på masteravhandlingen sin. 

     

    Publisert 29. mai 2023 17:59 - Sist endret 30. mai 2024 12:46