Studieplan for Engelsk, påbyggingsstudium (30 studiepoeng) (Høst 2008)

Fakta om programmet

Studiepoeng:
30
Studiets varighet:
½ år
Undervisningsspråk:
Engelsk
Studiested:
Halden

Opptak

Opptakskravet er bestått engelsk årsstudium (60 studiepoeng) eller tilsvarende. Det kan gis dispensasjon fra opptakskravet til studenter som er tatt opp til Bachelorstudium i samfunn, språk og kultur.

Oppbygging og gjennomføring

Studiets oppbygging og innhold

Det undervises i følgende emner:

  • Engelsk: Kontrastiv analyse - og Språksammenligning i teori og praksis (10 studiepoeng)
  • Britiske studier: Renessansen; litteratur og sivilisasjon (10 studiepoeng)
  • Engelsk: Amerikansk pluralisme i det 20. århundre (10 studiepoeng)
      

Emnetilbudene innenfor hvert område vil variere, avhengig av de lærerkrefter som høgskolen til enhver tid har tilgjengelig. Undervisningen er ikke obligatorisk, men det er en stor fordel å følge den regelmessig og delta aktivt.

Organisering og læringsformer

All undervisning foregår på engelsk, både i forelesninger og seminarer. Seminar- og gruppeundervisning krever at studentene deltar aktivt. Studiet er lagt opp til at studentene danner kollokvier for å følge opp undervisningen og ikke minst for å videreutvikle den muntlige språkferdigheten.
 
Gjennom prosjektoppgaver, gruppearbeid og innleveringer blir studentene stimulert til aktivt å søke etter fagstoff og empiriske data både i bibliotek og på internett. Høgskolens bibliotek bidrar til studentenes informasjonskompetanse, det vil si evnen til å søke etter, finne, evaluere og bruke relevant faglig informasjon. I tillegg til personlig service, får studentene biblioteksundervisning.

Likestillingsaspekt
Både ved utvalg av pensumlitteratur, bruk av cases og eksempler søker man å iverata likestillingsaspektet på beste måte. I emner i litteratur og kultur blir det lagt spesiell vekt på å formidle et perspektiv som bygger på forståelse av etnisk og kulturelt mangfold.

Tilbakemelding underveis

Studentene får individuell oppfølging, blant annet via tilbakemeldinger på arbeidskrav og via veiledning.

Vurdering

I emner hvor det er knyttet arbeidskrav må disse være fullført/levert innen angitte frister og godkjent av faglærer før studenten kan fremstille seg til eksamen i det aktuelle emnet.

Både eksamen, hjemmeoppgaver, mappevurdering og muntlige presentasjoner blir brukt som vurderingsgrunnlag, avhengig av emne (se også de enkelte emnebeskrivelser). Alle former for oppgaver og eksamener skal besvares på engelsk.

Det benyttes en karakterskala med fem trinn fra A til E for bestått og F for ikke bestått.
I emner der vurderingen består av flere elementer og det settes en samlet helhetlig karakter, må kandidaten ved ikke bestått eksamen ta alle deler på nytt.

Det vises også til HiØs forskrifter og reglementer for eksamen.

Litteratur

Fremgår av de enkelte emnebeskrivelsene.

Studieplanen er godkjent og revidert

Studieplanen er godkjent

Dekan Eva Lambertsson Björk 13.06.2008.

Studieplanen gjelder for

Studieplanen gjelder for høsten 2008.

Studieprogramansvarlig

Fakultet for lærerutdanninger og språk

Studiemodell

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 03:18:03