Om studiet

I bachelorstudiet i digitale medier og design blir du med på reisen fra idé til ferdig produkt. I starten av studiet får du en god innføring i emner innen design av brukeropplevelser (User Experience = UX), produksjon av ulike medier som lyd og film og design og utvikling av nettsteder og applikasjoner. Denne kunnskapen bruker du videre i studiet sammen med din fordypning, for å utvikle designkonsepter og prototyper og evaluere disse i større prosjektemner som UI designprosjekt og Kommunikasjonsdesign.

Gjennom mye praktisk teamarbeid og god kunnskap avslutter du studiet med et bachelorprosjekt, som skal gjøre deg klar til ulike jobbmuligheter i for eksempel reklame-, kommunikasjons- eller webutviklingsbransjen.

Du kan velge mellom tre fordypninger:

3D-modellering og animasjon

I fordypningen 3D vil du allerede i andre semester ha emnet 3D-modellering, hvor du i det kjente programmet Maya blir loset gjennom planlegging, design og modellering av 3D-objekter. I tredje semester vil emnet 3D-animasjon bruke modellene til å skape bevegelse og aksjon, og sammen med emnet Lyddesign og -produksjon får du en verktøykasse du kan lage simuleringer, filmer og spill med. Og når du har laget noe kult, ta med videoen eller simuleringen til VR-laben og test hvordan du opplever å være inne i din egen 3D-animasjon!

Lyddesign

I fordypningen Lyddesign vil du lære om musikkteori, komponering, bruk av musikkteknologi og musikkhistorie allerede det første året. I lyddesign vil du lære deg å produsere lyd for spill, soundscapes, podcasts, brukergrensesnitt, AV-produksjoner og musikk. På denne fordypningen vil du få god kjennskap til både musikkstudioet og podcast-studioet vårt.

Kommunikasjon

I fordypningen Kommunikasjon vil emnene Intercultural Communication, Corporate Communication og Media Studies lære deg å formidle på en hensiktsmessig og analytisk måte, og hvordan du former et budskap for å nå frem til publikum og beslutningstakere. I femte semester kombinerer du denne kunnskapen med webdesign og -teknologi, og får erfaring med å produsere god digital historiefortelling. I fordypningen vil du også bli godt kjent med det nye podcast-studioet vårt.

 

I tillegg vil du få kompetanse innen prosjektledelse og datasikkerhet, og i ditt siste semester skal du skrive en  bacheloroppgave, hvor du sammen med medstudenter jobber på et konkret prosjekt i en bedrift. Du kan lese mer om de ulike emnene i studiet i studieplanen.

Visste du også at du kan ta deler av studiet i utlandet?

Studentmiljø

Teknologi er ikke bare kreativt og gøy, det kan også være sosialt!

Studentene på IT-studiene kan eksperimentere med teknologi i våre mange labomgivelser: VR-lab, podkast-studio, musikkstudio, datasikkerhetslab, robotlab, CPS-lab, digital fabrikasjonslab og MakerSpace. MakerSpace er IT-studentenes eget lekerom der alle har muligheten til å utfolde seg med teknologisk eksperimentering, lek og læring.

Som student ved Høgskolen i Østfold er du også del av et større miljø med studentforeninger og aktiviteter.

Mange av studentene velger å bo nært skolen i studentboligene som drives av Studentsamskipnaden.

Publisert 12. okt. 2021 11:25 - Sist endret 19. mars 2024 13:08