Om studiet

Innhold i studiet

I dette studiet kan du velge mellom tre fordypninger: 

Datasikkerhet
I denne fordypningen lærer du om vanlige sikkerhetsutfordringer i utvikling og drift av tjenester og løsninger for disse. Du får kunnskap om hvordan du håndterer sikkerhetsarbeid i en organisasjon. Emner som inngår i denne fordypningen er blant annet Informasjonssikkerhet, Datasikkerhet i utvikling og drift og Webapplikasjoner.

Maskinlæring
I denne fordypningen lærer du å utvikle løsninger som krever at maskinene selv er i stand til å lære og tilpasse seg de oppgavene de får, som for eksempel tolkning av tale, oversetting av språk eller gjenkjenning av bilder. Emner som inngår i denne fordypningen er blant annet Statistikk og statistisk programmering, Anvendt maskinlæring og Bildeanalyse.

Programmering
I denne fordypningen lærer du å programmere og tilpasse løsninger og grensesnitt til forskjellige brukere og plattformer. Emner som inngår i denne fordypningen er blant annet Mobilprogrammering, Webapplikasjoner og Parallell- og distribuert programmering.

I alle fordypningene får du grunnleggende kompetanse innen webutvikling, programmering, databasesystemer, operativsystemer, softwareutvikling, datasikkerhet, samt algoritmer og datastrukturer.

I ditt siste semester skal du skrive en  bacheloroppgave, hvor du sammen med medstudenter jobber på et konkret prosjekt i en bedrift.

Du kan lese mer om de ulike emnene i studiet i studieplanen.
Visste du også at du kan ta deler av studiet i utlandet?

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravet i matematikk? Institutt for informasjonsteknologi og kommunikasjon vil trolig arrangere forkurs i matematikk i perioden april  – juni 2024 med undervisning to kvelder i uka. For informasjon og påmelding, send en epost til Christian Heide (cfh@hiof.no).

Studiemiljø

Teknologi er ikke bare kreativt og gøy, det kan også være sosialt!

Studentene på IT-studiene kan eksperimentere med teknologi i våre mange labomgivelser: VR-lab, podcastrom, datasikkerhetslab, robotlab, CPS-lab, digital fabrikasjonslab og MakerSpace. MakerSpace er IT-studentenes eget lekerom der alle har muligheten til å utfolde seg med teknologisk eksperimentering, lek og læring.

Som student ved Høgskolen i Østfold er du også del av et større miljø med studentforeninger og aktiviteter.

Mange av studentene velger å bo nært skolen i studentboligene som drives av Studentsamskipnaden.

Bli med i God start

Vårt mål er at du skal trives ved Høgskolen i Østfold, både faglig og sosialt. Som student på dette studieprogrammet gir vi deg derfor muligheten til å være i mentorordningen God start. Du tildeles en mentorgruppe ved studiestart, som ledes av en erfaren student fra samme studieprogram som du går på. I denne mentorgruppa får du mulighet til å øve, diskutere, utvikle deg faglig og finne gode studieteknikker. Les mer om mentorordningen God start.

Publisert 12. okt. 2021 12:26 - Sist endret 7. mars 2024 14:16