Studieplan for Engelsk, årsstudium (2007–2008)

Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
1 år
Undervisningsspråk:
Engelsk
Studiested:
Høgskolen i Østfold

Oppbygging og gjennomføring

Studiets oppbygging og innhold


Engelsk årsstudium består av hovedemnene språk/praktisk språkferdighet og kulturkunnskap/litteratur:

- Lingvistikk for språkstudenter (5 studiepoeng)
- Engelsk språk I: fonetikk, gramatikk og praktisk språkferdighet (10/15 studiepoeng)
- Britiske studier (15 studiepoeng)
- Engelsk språk II: fonetikk, grammatikk og praktisk språkferdighet (15 studiepoeng)
- Amerikanske studier (15 studiepoeng)

Se studiemodell nedenfor for informasjon om gjennomføring og den enkelte emnebeskrivelse for mer informasjon om mål, innhold og eksamensform.

Studenter som har fullført og bestått eksamen i Lingvistikk for språkstudenter eller tilsvarende, tilbys 15 studiepoeng i emnet Engelsk språk I for å innfri kravet på 60 studiepoeng.

 

Organisering og læringsformer

All undervisning foregår på engelsk, med unntak av emnet Lingvistikk for språkstudenter. Undervisningen foregår dels i forelesninger og seminarer, dels i mindre grupper. Noe undervisning organiseres som prosjektarbeid. Undervisningen er ikke obligatorisk, men det er en stor fordel å følge den regelmessig og delta aktivt. I tillegg er det obligatoriske innleveringer, presentasjoner og tester som studentene må fullføre for å ha rett til å ta eksamen.

Seminar- og gruppeundervisning krever at studentene deltar aktivt. Det gis jevnlig oppgaveskriving i alle disiplinene hvert semester.

Gjennom måten studiet er organisert på, og gjennom dets arbeids- og evalueringsformer, legges det stor vekt på kvalitetssikring. Dessuten er det lagt opp til arbeidsformer som skal ivareta god kontakt mellom student og lærer og mellom student og student.

To uker av undervisningen i høstsemesteret legges til Det norske studiesenter i Storbritannia, Universitetet i York. Her inngår et obligatorisk prosjektarbeid. Studenter som blir forhindret i å dra til York, skal under veiledning skrive en oppgave fra stoffet som er planlagt for de to ukene.

Gjennom prosjektoppgaver, gruppearbeid og innleveringer blir studentene stimulert til aktivt å søke etter fagstoff og empiriske data både i bibliotek og på Internett. Høgskolens bibliotek bidrar til studentenes informasjonskompetanse, det vil si evnen til å søke etter, finne, evaluere og bruke relevant faglig informasjon. I tillegg til personlig service, får studentene biblioteksundervisning.


Likestillingsaspekt
Både ved utvalg av pensumlitteratur, bruk av cases og eksempler søker man å iverata likestillingsaspektet på beste måte. I emner i litteratur og kultur blir det lagt spesiell vekt på å formidle et perspektiv som bygger på forståelse av etnisk og kulturelt mangfold.

Tilbakemelding underveis

Det er knyttet arbeidskrav til studiet. Arbeidskravene må være utført innen angitte frister og være godkjent av faglærer før studenten kan fremstille seg til eksamen. Studentene får tilbakemelding på faglig fremgang og blir fulgt opp gjennom studiet. Tilbakemeldinger gis bl.a. i forbindelse med arbeidskrav (obligatoriske oppgaver) og veiledning. Studentene skal samtidig bli motivert til selv å ta initiativ for å få god kvalitet på sine studier.

Vurdering

Eksamen i Lingvistikk for språkstudenter finner sted omtrent midt i 1. semester. Øvrige eksamener er lagt til ordinære eksamensperioder i høst- og vårsemester dersom ikke annet blir oppgitt. Vurderingsformene i studiet er både skriftlig og muntlig eksamen, se den enkelte emnebeskrivelsen for mer informasjon.

Det benyttes en karakterskala med fem trinn fra A til E for bestått og F for ikke bestått. Unntaksvis brukes vurderingsuttrykket bestått/ikke bestått, og dette vil i så fall framgå av emnebeskrivelsen.

I emner der vurderingen består av flere elementer og det settes en samlet helhetlig karakter, må kandidaten ved ikke bestått eksamen ta alle deler på nytt. Det vises også til HiØs forskrifter og reglementer for eksamen.

Litteratur

Det henvises til emnebeskrivelsene.

Studieplanen er godkjent og revidert

Studieplanen er godkjent

Eva L. Björk, 25.06.2007

Studieprogramansvarlig

Fakultet for lærerutdanninger og språk

Studiemodell

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 03:16:04