Om studiet

Påbyggingsstudiet i fransk vil sammen med din eksisterende utdanning gi deg en særegen internasjonal profil, som kan åpne dørene til mange spennende opplevelser og arbeidsmuligheter, som for eksempel innen journalistikk, på kultur-, forlag- eller bibliotekfeltet, som tolk eller lærer eller innen (internasjonal) kommunikasjon og markedsføring. Påbyggingsstudiet er også et godt grunnlag for videre studier på bachelor- og masternivå.

I tillegg til å få en solid faglig bakgrunn i ulike franskemner, vil du med 30 studiepoeng kunne bruke din franskutdanning som del av en bachelor i språk.

Innholdet i studiet

Studiet er delt inn i tre emner, og emnene kan variere fra år til år. Emnene omfatter både språk, samfunnskunnskap og litteratur. Vi vil arbeide med oversettelse av faglige tekster, fra fransk til norsk og fra norsk til fransk. Gjennom en kombinasjon av teori og praksis får du utviklet evnen til å uttrykke deg variert og presist. I litteraturdelen vil du få innsikt i litterære sjangre og tidsepoker, og god trening i litteraturanalyse. I samfunnsdelen vil du få en bedre forståelse av hvordan det franske samfunnet er bygd opp og av Frankrikes rolle i EU, Europa og i verden. Du vil også få innsikt i den fransktalende verden for øvrig.

Høsten 2024 går følgende emner (med forbehold om endringer):

  • Litteratur, historie og minneprosesser (emnekode FRA21224)
  • Frankrikes utenrikspolitikk etter 1958 (emnekode SFF21721)
  • Oversettelse av fagtekster: teori og praksis (emnekode SFF21212)

Undervisning

Studiet er nettbasert og kan gjennomføres der du til enhver tid befinner deg. Gjennom vår læringsplattform vil du kunne oppdatere deg på fagstoff, og jobbe med oppgaver på egen hånd eller sammen med medstudenter.

Påbyggingsstudiet i fransk gjennomføres på heltid over ett semester og bygger på Fransk årsstudium eller tilsvarende.

Bli bedre kjent med våre studier i fransk

Ønsker du å bli bedre kjent med våre studier i fransk, inviterer vi til digitalt orienteringsmøte 4. april kl. 18.00. Velkommen!

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kommer jeg i gang med studiet?

Du må semesterregistrere deg i Studentweb og betale semesteravgift. Faktura på semesteravgift finner du også i Studentweb.

Hvilken læringsplattform skal jeg bruke?

I læringsplattformen Canvas (som du får tilgang til etter semesterregistreringen) finner du praktisk informasjon om pensum, arbeidskrav og oppgaver m.m.

Hvor finner jeg studieplan med emnebeskrivelser?

Her finner du studieplan med studiemodell og emnebeskrivelser.

Hvordan er påbyggingsstudiet organisert?

Studiet består av 3 emner à 10 stp. 

Hvilket verktøy brukes til nettforelesningene?

Verktøyet Zoom brukes i nettforelesningene, og du bør gjøre deg kjent med dette verktøyet før studiestart slik at du er godt forberedt for undervisningen. Se denne introduksjonsvideoen for å få et innblikk i hvordan Zoom fungerer.

Foregår all undervisningen på fransk?

Ja, all undervisning foregår på fransk.

Hva slags utstyr trenger jeg for å følge nettundervisningen?

Du finner informasjon om dette på nettsiden Nettstudier i fremmedspråk.

Hvor kan jeg kjøpe bøkene i litteraturlistene?

Vi anbefaler derfor at du bruker din egen bokhandel eller bestiller bøkene du trenger i en nettbokhandel.

Publisert 7. des. 2022 13:03 - Sist endret 14. mars 2024 21:19