Studieplan for Bachelorstudium i ingeniørfag - data (2006–2009)

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Undervisningsspråk:
Norsk
Studiested:
Halden

Oppbygging og gjennomføring

Studiets oppbygging og innhold

Emneoversikt for 2006 - 2009

For obligatoriske emner, se studiemodell under.

Valgfag

Enkelte valgfag krever forkunnskaper. Dette er nærmere beskrevet i emnebeskrivelsen. Listen med valgfag vil kunne variere fra år til år. De emnene som for øyeblikket tilbys er listet nedenfor.

ITF11406 Datasikkerhet
ITF11306 Servere og nettverksdrift
ITF11006 .NET
ITF11906 Teknisk webdesign
ITF20006 Algoritmer og datastrukturer
ITF21206 Grafisk databehandling
ITF20306 Software engineering
ITD32005 Intelligente systemer
IRF30004 Ingeniørmatematikk 3 (5stp)
Kan tas som ekstrafag i femte semester. NTNU-krav for innpassing.

Progresjon
I de to første årene ligger de matematisk-naturvitenskapelige grunnlagsemnene, samt mange grunnleggende IT-emner. I det tredje året ligger emner som muliggjør fordypning innen industriell IT og intelligente systemer.

En student må ha bestått minst 120 studiepoeng for å få starte på hovedprosjektet. Unntak fra denne regelen kan innvilges etter søknad.

Obligatoriske emner og valgemner
Alle emner er obligatoriske, men det gis mulighet for å velge 10 studiepoeng valgfag i fjerde semester og tilsvarende i sjette semester. Totalt utgjør valgfag 20 studiepoeng. I tillegg gis studentene i femte semester mulighet for å ta faget Ingeniørmatematikk 3 IRF30004 (5 stp) som kreves for innpasning til masterstudiet på NTNU.

Studier i utlandet
Studenter som ønsker det kan ta ett semester av studiet ved et lærested i utlandet i sitt andre eller tredje studieår. Studielederne og internasjonalt kontor ved høgskolen vil være behjelpelige med å tilrettelegge dette.

Organisering og læringsformer

Studiet er oppdelt i seks semestre. De enkelte semester er satt sammen av emner på 10 studiepoeng. Emnene er plassert slik at studenten skal få en god og naturlig progresjon gjennom studietiden. De enkelte emner tilbys som et strukturert undervisningsopplegg med forelesninger, øvingsoppgaver og prosjekter. I mange emner benyttes også tilrettelagt veiledning i mindre grupper med erfarne studenter som hjelpelærere. Praktiske oppgaver og prosjekter benyttes i stor grad for å motivere studentene og anskueliggjøre fagstoffet.

Presisering:
Gjennom hele studiet vil den enkelte student kunne benytte datamaskiner og teknisk utstyr som avdelingen stiller til disposisjon. IT-avdelingen har i de nye lokalene på Remmen lagt vekt på en moderne IT infrastruktur og trådløs teknologi. Det vil bli tilrettelagt for studenter som ønsker å benytte sitt private IT-utstyr i lokalene. Et nytt og moderne biblioteket står til disposisjon for studentene. Bibliotekansatte vil være behjelpelige med å skaffe litteratur og tidsskrifter som studentene kan benytte i sine studier.

Arbeidskrav:
I de enkelte emner stilles det krav til gjennomførte oppgaver, øvinger og prosjekter for å kunne ta eksamen. Se emnebeskrivelsen for det enkelte emne.

Undervisningsspråk:
Generelt er undervisningsspråket norsk. Enkelte forelesninger kan gis på engelsk. En del av pensumlitteraturen kan være på engelsk.

Vurdering

I de fleste emner benyttes øvinger, oppgaver og prosjekter som løses i grupper eller individuelt. Det gis tilbakemeldinger slik at studenten får en oppfatning av hvordan han/hun ligger an. Det er ulike former for sluttvurdering. Det vanligste er en skriftlig individuell eksamen. Men mappe/portefølje, prosjekt eller muntlig eksamen vil også kunne benyttes. I hovedsak benyttes bokstavkarakterer A-F, men i enkelte emner kan bestått/ikke bestått benyttes.

I alle emner som benytter andre evalueringsformer enn tradisjonell skriftlig eller muntlig eksamen, kan et utvalg av studentene også bli tatt ut til muntlig eksamen. En mer detaljert beskrivelse av vurderingsformer finnes i emnebeskrivelsen for det enkelte emne.

Studieplanen er godkjent og revidert

Studieplanen er godkjent

Avdelingsleder Jan Høiberg

Studieprogramansvarlig

Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi

Studiemodell

Høst 2008

Valgfritt emne høst 3. året

Bachelor i ingeniørfag - studieprogram for datafag

Velg studieretning for å se emner

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 03:14:44