Om studiet

Som byggingeniør er du med på å bygge og utvikle fremtidens veier, bygninger og jernbane, samt skape løsninger for å sikre oss mot flomskader og at alle har tilgang på rent vann. Byggingeniørers arbeidsoppgaver er blant annet å utrede og planlegge, prosjektere og beregne, lede byggeprosjekter, jobbe i kreative team og administrere prosjekter.

To byggingeniørstudenter på EXPO-utstillingen viser prosessen for rent vann med utstillingen «Doffen har daua».I dette studiet lærer du om de miljømessige, økonomiske og sosiale prinsippene ved bærekraftige bygg og infrastruktur, og du blir rustet til å møte bransjens forventninger til innovasjon og produktivitet. Du får en allsidig kompetanse innen planlegging, konstruksjon, bærekraftig areal- og transportplanlegging, vegteknologi, samt modellbasert prosjektering og infrastruktur, med vekt på gode, bærekraftige og kostnadseffektive løsninger.

Innhold i studiet

Bachelorstudium i ingeniørfag - bygg og miljø gir deg blant annet kompetanse i ulike typer materialer, konstruksjon, planlegging og byggeteknikk. Du får grunnleggende kunnskaper innen matematikk, fysikk og kjemi, samt relevante samfunns- og økonomifag som anvendes i utvikling, prosjektering, produksjon og drift av bygg og anlegg. 

Studiet har to studieretninger: konstruksjon- og materialteknikk og infrastruktur og miljø. Du velger studieretning i tredje semester.

Som byggingeniør jobber du aktivt med å implementere bærekraftige løsninger for infrastruktur og bygninger som reduserer den negative påvirkningen på miljøet. Dette innebærer ofte bruk av miljøvennlige materialer, energieffektiv teknologi og design som minimerer klimagassutslipp. Du arbeider med design, beregning, planlegging, utførelse eller ledelse av prosjekter.
Dette gir deg en unik mulighet til å legge igjen et betydningsfullt avtrykk i ditt nærmiljø, for eksempel gjennom grønn infrastruktur, energieffektive bygninger, bruk av vannressurser og gjenbruk av materialer.

Befaringer på arbeidsplasser, samarbeid med bedrifter på bacheloroppgaver og gjesteforelesere vil bidra til at du har mulighet til å få god kontakt med og kunnskap om næringslivet i løpet av studietiden.

Studiet avsluttes med et bachelorprosjekt som studentene presenterer under utstillingen EXPO. EXPO er gratis og åpent for publikum. Les mer om EXPO.

Ingeniørstudiene ved Høgskolen i Østfold kjennetegnes av å være grønne, innovative og digitale.Bilde av FNs bærekraftsmål

For å nå FNs bærekraftmål vil ingeniører spille en sentral rolle. Vi trenger en grønn nærings- og teknologiutvikling som kan løse fremtidens klima- og miljøutfordringer. Derfor tilbyr vi deg studier med et klart innhold av klima og miljø. Samfunnet har behov for ingeniører som har oppdatert kompetanse på det grønne, innovative og digitale.

Bli med i God start

Vårt mål er at du skal trives ved Høgskolen i Østfold, både faglig og sosialt. Som student på dette studieprogrammet gir vi deg derfor muligheten til å være i mentorordningen God Start. Du tildeles en mentorgruppe ved studiestart, som ledes av en erfaren student fra samme studieprogram som du går på. I denne mentorgruppa får du mulighet til å øve, diskutere, utvikle deg faglig og finne gode studieteknikker. Les mer om mentorordningen God Start.

Studiemiljø

På dette studiet kan du forvente engasjement og god kontakt med både lærere og medstudenter. Du lærer gjennom forelesninger, gruppearbeid og laboratoriearbeid i våre moderne lokaler og flotte laboratorier.

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravene til realfag? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - bygg og miljø, TRESS her

Har du relevant fagbrev, men ikke generell studiekompetanse? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - bygg og miljø, Y-veien her.

Publisert 12. okt. 2021 14:11 - Sist endret 6. mars 2024 15:03