Velkommen som student på Bachelorstudium i språk studieåret 2024/2025

i er glade for at du har valgt å studere hos oss. Vi håper du vil trives og ser fram til å møte deg ved oppstart av studiet i august.

Informasjon og program som er felles for alle nye studenter  

Som nettstudent behøver du ikke å møte på høgskolen i forbindelse med studiestart den 13. august, men du er naturligvis hjertelig velkommen på campus hvis du har anledning.

Det avholdes en egen digital åpningsseremoni for våre nettstudenter torsdag 14. august kl. 17.00, og du kan også få mye nyttig informasjon ved å følge med på den digitale introduksjonsdagen Plutselig student - hva nå?   

Nedenfor finner du informasjon og program spesielt for ditt studium.

Kontaktpersoner for ditt studium:

For faglige spørsmål knyttet til de enkelte emnene, kan du ta direkte kontakt med foreleser i emnet. Du finner navnet i den aktuelle emnebeskrivelsen.

Som bachelorstudent i språk, vil du følge undervisningen i årsstudiet for det språket du har valgt. Du bør derfor gå inn på studiestartsiden for ditt språk og gjøre deg kjent med informasjonen der (engelsk, fransk, spansk, tysk).

Oppstartsmøter

Informasjonsmøte for nye bachelorstudenter vil holdes  i Zoom . Lenke til møtet vil publiseres her nærmere studiestart.

I tillegg til oppstartsmøte for bachelorstudentene, anbefaler vi at du deltar på oppstartsmøtet for årsstudium i det språket du skal følge. Lenker til oppstartsmøtene i de ulike språkene, finner du i timeplanene for årsstudiene og i Canvas.

På dette informasjonsmøtet vil vi gjennomgå studieplanen, og hvordan det er å være nettstudent ved Høgskolen i Østfold. Du vil få innføring i de elektroniske systemene du skal benytte som nettstudent (Canvas og Zoom), samt andre faglige og administrative temaer. Møtet holdes på norsk og er en gylden mulighet til å bli kjent med medstudenter og komme i gang med studiet.

Vi har formulert studiestartinformasjonen som ‘Ofte stilte spørsmål’ da det erfaringsmessig er disse spørsmålene vi får fra studentene ved studiestart:

Hvor finner jeg studieplan og litteraturliste?

Her finner du oppdatert studieplan og studiemodell med språkvalgene (lenke). Vi anbefaler deg å lese emnebeskrivelsene for språket du ønsker å velge.  For å finne litteraturliste for de enkelte emnene, klikker du på boksene i studiemodellen. Litteraturlisten er siste punkt i alle emnebeskrivelser.

Hvordan er Bachelorstudium i Språk organisert?

I første studieår velger du ett av fire språk :

Du gjør språkvalget ditt etter at du har fått plass på studiet i slutten av juli. Du vil motta en lenke der du skriver inn språkvalget ditt (kommer).

I høstsemesteret tar du tre emner i det valgte språket ( hvert emne er på 10 studiepoeng). I vårsemesteret tar du de resterende tre emnene.

Hvordan kommer jeg i gang med studiet?

For å få tilgang til læringsplattformen Canvas, der all informasjon om undervisningen publiseres, må du semesterregistrere deg i Studentweb og betale semesteravgift. Studentweb åpner for registrering 1. august. Se mer informasjon om semesterregistrering her.

Når starter forelesningene på nett?

Det anbefales sterkt å delta i informasjonsmøtene i språket du har valgt. Her blir du også orientert om når undervisningen starter. Gjør deg også kjent med timeplanen for det språket du har valgt:

Timeplan engelsk årsstudium

Timeplan fransk årsstudium

Timeplan spansk årsstudium

Timeplan tysk årsstudium

Fullstendig undervisningsplan vil også foreligge i Canvas, dersom den ikke er oppdatert i timeplansystemet.

Når foregår undervisningen i de forskjellige emnene?

Du følger samme semesterplan som emner i årsstudiet for språket du har valgt.

Tilsvarende gjelder for alle språkene. Undervisningen samkjøres med årsstudiene.

Hva må jeg gjøre dersom jeg ikke klarer alle emnene på ett semester?

Bachelorstudium i språk er et fulltidsstudium med emner på totalt 30 studiepoeng hvert semester. Hvis du blir forsinket er det  mulig å søke om utvidet studierett ved å flytte ett eller flere emner til påfølgende studieår. Merk at for å beholde studieretten på programmet må du semesterregistrere deg hvert semester, også i det "tomme" vårsemesteret.

Ta eventuelt kontakt med studiekonsulent Tove Sørum eller studenttjenester på epost studier@hiof.no for endring av utdanningsplanen.

Hvilken læringsplattform skal jeg bruke?

Du skal bruke læringsplattformen Canvas (som du får tilgang til etter semesterregistreringen), og der finner du praktisk informasjon om pensum, arbeidskrav og oppgaver m.m.

Hvilket verktøy benyttes i nettforelesningene?

Det er verktøyet Zoom som brukes i nettforelesningene, og du bør gjøre deg kjent med dette verktøyet før studiestart slik at du er godt forberedt til undervisningen.

 

Er nettundervisningen obligatorisk?

Det er ikke obligatorisk deltakelse, men vi anbefaler sterkt at du deltar så ofte som mulig. Det er i nettmøtene du kan praktisere språket du har valgt. I undervisningen gjennomgås, forklares og diskuteres nytt fagstoff. Det er lagt opp til øvelser og interaksjon med faglærer og medstudenter.  Alle studenter bør avsette tid til å sette seg inn i fagstoffet og informasjon som legges ut før forelesningene.

Hva slags utstyr behøver jeg ha for å følge nettundervisningen?

Det er viktig at du har webkamera, hodesett (USB-hodetelefon med mikrofon og ekkofjerning), en nyere PC og raskt bredbånd for å kunne få fullt utbytte av nettundervisningen. Du finner informasjon om utstyr på nettsiden 'Nettstudier i fremmespråk'.

Vil det bli arrangert samlinger i Halden (på campus) i løpet av semesteret?

Ja. Alle samlingene er frivillige og er et tilbud for studenter som ønsker å møtes fysisk på campus. I undervisningen/veiledningen på samlingene får du mulighet til å jobbe med fagstoffet sammen med faglærer og medstudenter. Informasjon om samlinger i språket du har valgt, finner du på språkets programside:

Engelsk årsstudium, Fransk årsstudium, Spansk årsstudium og Tysk årsstudium

Hvor får jeg tak i pensumbøkene?

Pensumlitteraturen bestilles inn hos SiØ Bokhandel (https://www.siost.hiof.no/bokhandel), og vi anbefaler å bruke denne. Bokhandelen kan også sende bøker om du ikke holder til i Halden

Jeg har et årsstudium i språk fra før, kan jeg få dette godkjent som en del av Bachelorprogrammet i språk?

Ja, du kan søke om å få innpasset et tidligere årsstudium i bachelorgraden din f.o.m. det andre studieåret. Søknader om innpassing for neste studieår, kan sendes inn mellom 20. september og 20. november 2024.  Her finner du Søknadsskjema og informasjon om innpassing 

Når blir eksamensdatoene klare?

Eksamensdatoer for høstsemesteret offentliggjøres i Studentweb i siste halvdel av september.

Må jeg komme til Halden for å avlegge skriftlig eksamen?

Det er mulig å søke om å avlegge eksamen eksternt. Les mer om dette her. Ved spørsmål, send e-post til eksamensadministrasjonen eksamen-halden@hiof.no.

Hva slags eksamener er det i de ulike emner?

Dette står detaljert beskrevet i emnebeskrivelsene som du finner i studiemodellen i studieplanen for Bachelorstudiet.

Hvor kan jeg henvende meg for å få teknisk hjelp med computeren min?

Har du problemer med PC eller programmer du trenger i studiene dine, tar du kontakt med  IT-vakt. Her finner du nødvendig informasjon.

Kan jeg låne bøker fra biblioteket når jeg er nettstudent?

Ja, det kan du. Nærmere informasjon finner du på bibliotekets sider.

 

Publisert 23. juni 2023 12:54 - Sist endret 21. juni 2024 15:10