SFS40503 Masteravhandling i organisasjon og ledelse (Høst 2015–Vår 2016)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
30
Ansvarlig avdeling:
Fakultet for helse, velferd og organisasjon
Studiested:
Halden
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
1 år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Obligatorisk emne i masterstudiet i organisasjon og ledelse.

Forkunnskapskrav utover opptakskrav

Emnet Organisasjons- og ledelsesutvikling (30 studiepoeng) eller tilsvarende må være bestått.

Undervisningssemester

Masteravhandlingen går over to semestre, 7. og 8. semester (høst og vår).

Normert studietid for masteravhandlingen er ett år hvor masterstudentene har tilgang til veiledning fra oppnevnt faglig veileder.

Veiledningsomfanget utgjør 20 timer. Dersom det er behov for lengre tid til avhandlingen, må det leveres en begrunnet søknad om dette. Veiledningsomfanget vil likevel ikke overstige 20 timer.

Studentens læringsutbytte etter bestått emne

Etter gjennomført mastergradsavhandling kan studentene belyse problemstillinger med relevans for arbeidslivet, på bakgrunn av teoretisk kunnskap og gjennom bruk av vitenskapelige metodiske tilnærminger.

Innhold

Avhandlingen består av et større skriftlig arbeid på om lag 100 sider.

I perioden august til februar vil det bli gitt tilbud om seks-sju dagsseminarer hvor studentene presenterer egne og kommenterer andres utkast til masteravhandling. I samme periode vil det også bli gitt et seks dagers kurs i kvalitative og kvantitative forskningsmetoder fordelt på tre to-dagers samlinger for de studenter som skriver avhandlinger som bygger på denne typen data.

Undervisnings- og læringsformer

Masteravhandlingen kan skrives individuelt eller i gruppe på to studenter. Studieplanen legger opp til at studentene velger tema og problemstilling for avhandlingen tidlig i studieforløpet.

Veiledning
Hver student får oppnevnt en veileder, og det etableres en kontrakt mellom høgskolen og den enkelte student, der avtale om veiledning og dens omfang inngår.

Arbeidsomfang

Studentenes samlede arbeidsinnsats i emnet er beregnet til 840 årstimer.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

Det er frammøtekrav på 75 % av avhandlingsseminarene og på de oppsatte kursene i metode. 

Arbeidskrav må være godkjent før studenten kan fremstille seg til eksamen.

Eksamen

Masteravhandling og muntlig eksamen
Emnet vurderes ut fra masteravhandlingen (individuelt eller i gruppe) og muntlig eksamen.

Det er anledning til å skrive avhandling sammen, men man kan ikke være flere enn to. Studenter som skriver sammen kan velge om de vil gi to individuelle eksamensforedrag til muntlig eksamen, eller om man vil presentere ett felles foredrag. Den resterende delen av muntlig eksamen foregår imidlertid individuelt.

Masteravhandlingen blir vurdert av en eksamenskommisjon bestående av veileder og en ekstern sensor. I den muntlige eksamenen holder kandidaten(e) først et eksamensforedrag på en halv time, deretter forsvarer kandidaten sin avhandling. Den muntlige eksamenen varer alt i alt om lag én time.

Karakterskalaen A - F benyttes. Det gis en foreløpig karakter på masteravhandlingen, karakteren kan bli justert ut fra muntlig eksamen. Det settes en individuell sluttkarakter.

Ved ny og utsatt eksamen må begge eksamensdelene gjennomføres på nytt. Kandidaten kan forbedre masteravhandlingen én gang, men kandidaten har da ikke rett til veiledning.

Slutteksamen for masteravhandlingsstudentene avvikles to ganger hvert år og er lagt til eksamensperioden (mai/juni og november/desember).

Frister
Oppmelding til eksamen gjøres ved semesterregistrering på Studentweb innen gjeldende frister (15. september i høstsemesteret og 15. januar i vårsemesteret). 

Levering og eksamen i vårsemesteret:

  • Avhandlingen leveres senest første virkedag etter 1. mai.
Levering og eksamen i høstsemesteret:
  • Avhandlingen leveres senest 15. november.

Ved klage på sensur skal masteravhandlingen vurderes på nytt. Ved eventuell endring av den foreløpige karakteren på Masteravhandlingen, skal det arrangeres ny muntlig eksamen, jfr. Forskrift om eksamen og studierett ved Høgskolen i Østfold, § 18, pkt 4.

Evaluering av emnet

Tilbakemelding fra studentene våre er avgjørende for at vi skal kunne tilby best mulige emner og studieprogrammer. Dette emnet evalueres gjennom underveisevaluering og en sluttevaluering. Resultatene behandles i lærergruppen og følges opp av Utvalg for studiekvalitet og internasjonalisering.

Litteratur

Avhandlingen stiller store krav til selvstendighet. Studenten må selv velge et pensum på 1000 sider med relevans for avhandlingen. I tillegg skal det velges et metodepensum på 500 sider. Den samlede litteraturlisten på 1500 sider skal godkjennes av veileder.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:53:59