SFB52409 Bacheloroppgave med praksisopphold, informasjon og samfunnskontakt (Vår 2012)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
30
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag
Studiested:
Halden.
Emneansvarlig:
Bjørg Hellum
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Emnet inngår i bachelorstudiet i internasjonal kommunikasjon som en av to mulige profileringer.

Forkunnskapskrav utover opptakskrav

Emnet bygger på profileringen i emnet SFB52209 Informasjon og samfunnskontakt i 5. semester, og må tas sammen med dette emnet.
Valg av profileringen betinger at alle virksomhetskommunikasjonsemnene er bestått i tillegg til SFB52209 Informasjon og samfunnskontakt.

Undervisningssemester

6. semester (vår).

Studentens læringsutbytte etter bestått emne

Ved avsluttet emne vil studentene ha kunnskap om og praktisk erfaring i informasjons- og kommunikasjonsarbeid i en bedrift/organisasjon. De vil videre ha kunnskap om og ferdighet i å skrive et større faglig arbeid (bacheloroppgave).
De vil ha utviklet etisk forsvarlige holdninger til informasjon og til relasjoner med organisasjonens interessenter og omgivelser.

Innhold

  • Praksisopphold i en kommunikasjonsfunksjon i en egnet bedrift/organisasjon
  • Skriving av bacheloroppgave tilknyttet praksisoppholdet og profileringen i informasjon og samfunnskontakt i 5. semester

Undervisnings- og læringsformer

Studentene gjennomfører et ca 3 måneders praksisopphold i januar-april, i en kommunikasjonsstilling i en bedrift/organisasjon. Studentene deltar i daglig kommunikasjonsarbeid så vel som strategisk planlegging.
I praksisoppholdet vil sannsynligvis både engelsk og norsk benyttes.

Parallelt med og etter praksisoppholdet skrives bacheloroppgaven med veiledning. Oppgaven har tema fra/tar utgangspunkt i praksisoppholdet og i profileringen i SFB52209 Informasjon og samfunnskontakt (10 stp). Veiledning gis fortløpende.

Praksis

Ca 3 måneders fulltids arbeidspraksis i vårsemesteret, i informasjons- eller kommunikasjonsavdeling i en bedrift/organisasjon som arbeider internasjonalt.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

Fullført praksis.

Arbeidskrav må være godkjent før studenten kan fremstille seg til vurdering.

Eksamen

Individuell skriftlig bacheloroppgave og muntlig eksamen
Bacheloroppgaven kan skrives på norsk eller engelsk. Bacheloroppgaven må være bestått før kandidaten fremstiller seg til muntlig eksamen. Muntlig eksamen (ca. 30 minutter) med utgangspunkt i bacheloroppgaven kan virke justerende opp eller ned ett trinn på karakterskala A - F. Muntlig presentasjon og eksaminering foregår på det av de to språkene som ikke er valgt for den skriftlige oppgaven.

Ved forbedring av karakter må studenten levere ny oppgave og fremstille seg til ny muntlig eksamen.
Klageadgang: ved klage på sensur skal det skriftlige arbeidet vurderes på nytt. Ved eventuell endring av karakter, skal det arrangeres ny muntlig eksamen, jfr. Forskrift om eksamen og studierett ved Høgskolen i Østfold, §18, pkt 4.'

Evaluering av emnet

Emnet evalueres to ganger hvert semester; en gang ved midtsemesterevaluering, som foretas muntlig ved møte mellom tillitsvalgte studenter og koordinator og/eller studieleder, og en gang som skriftlig sluttevaluering.

Litteratur

Det kan bli aktuelt med spesialpensum for bacheloroppgaven, avhengig av temavalg.
Litteratur for øvrig er den kurslitteraturen som er benyttet i emnet Informasjon og samfunnskontakt, og i andre emner i bachelorstudiet i internasjonal kommunikasjon.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 02:54:39