SFF10208 Franske tekster (Høst 2011–Vår 2012)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
15
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag
Studiested:
Halden.Emnet kan også tas som nettbasert fjernstudium.
Emneansvarlig:
André Avias
Undervisningsspråk:
Fransk
Varighet:
1 år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Obligatorisk emne i fransk årsstudium.
Del av 60 poengesenhet som kan inngå i Bachelorstudium i samfunn, språk og kultur.

Undervisningssemester

Fransk årsstudium: 1. og 2. semester (høst og vår).
Bachelorstudium i samfunn, språk og kultur: 1. og 2. semester (høst og vår), 3. og 4. semester (høst og vår) eller 5. og 6. semester (høst og vår).

Studentens læringsutbytte etter bestått emne

Kunnskap:
Studentene skal ha kunnskap om tekststrukturer og om språklige virkemidler som brukes i skriveprosessen. De skal ha kjennskap til og kunnskap om bruk av tekstlige uttrykk  på fransk (som skjønnlitteratur, barnelitteratur, sakprosa, tegneserier, sanger, film, forskjellig tekstlige uttrykk på Internett m.m.)

Ferdigheter:
Studentene skal kunne lese franske skjønnlitterære og andre autentiske tekster i ulike sjangre og nyttiggjøre seg forskjellige tolknings- og lesestrategier. De skal selv kunne produsere på fransk forskjellige typer tekster. Studentene skal kunne sammenligne på fransk sentrale trekk i dagliglivet og tradisjoner med norsk kultur.

Generell kompetanse:
Studentene skal kunne bruke oppslagsverk og kilder på en selvstendig og reflektert måte, og kunne finne frem til relevant stoff i ulike medier og ved hjelp av IKT

Studentene skal kunne bruke aktuelle digitale verktøy i arbeidet med tekstlige uttrykk.

Innhold

Studentene skal få innsikt i fransk kultur og frankofoni, i egen og andres tankemåter gjennom studiet av franskspråklige tekster. De skal også få en innføring i ulike sjangre i et diakront og teoretisk perspektiv, samt bli kjent med sjangrenes egenart og stilistiske virkemidler. Videre skal studentene oppøves til en kritisk tilnærming og til å analysere ulike tekster.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen blir gitt i forelesninger, gruppetimer, samt nettmøter for fjernstudentene. Læringsplattform brukes til distribusjon av grunnlagsdokumenter, sentralt studiemateriell og oppgaver, samt annen relevant informasjon om emnet. Selvstudium inngår i læringsformene.

Praksis

Ingen veiledet praksis er knyttet til emnet.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

  • Deltakelse i oppgaveløsning gjennom hele studiet
  • en skriftlig innlevering og en muntlig presentasjon per semester.

Arbeidskrav må være godkjent før studenten kan fremstille seg til eksamen.

Eksamen

Skriftlig individuell eksamen (4 timer). Tillatt hjelpemiddel: fransk-fransk ordbok. Karakter gis på en skala fra A-F, der A er beste karakter, E er bestått og F er ikke bestått.

Evaluering av emnet

Tilbakemelding fra studentene våre er avgjørende for at vi skal  kunne tilby best mulige emner og studieprogrammer. Dette emnet evalueres på følgende måte:

- Midtsemesterevaluerieng/underveisevaluering og sluttevaluering

Resultatene behandles av/i:

- Lærergruppe
- Lokalt studiekvalitetsutvalg

Litteratur

Pensumlitteraturen fastsettes hvert år av faglærer. Pensumlitteraturen omfatter hele verk, kortere tekster, tekstutdrag, barne- og ungdomslitteratur, fabler, viser, tegneserier, samt avisartikler og tekster fra fakta- og lærebøker. Det vil også bli presentert eksempler på filmer og nettsteder. Studentene skal lese 2 romaner, hvorav en fra tiden etter 1945. I tillegg skal de lese et teaterstykke, og et utvalg på ca. 250 sider med kortere tekster og utdrag av verk som tilsammen sikrer et litteraturhistorisk perspektiv.

Som utfyllende lesning anbefales en litteraturhistorie som Xavier Dacros: Historie de la littérature française, Hachette Education (pocketutgave).
Daniel Bergez: L'explication de texte littéraire, Armand Colin, 2008.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 02:52:02