SFB13002 Tyske kulturmøter (Vår 2009)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
15
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag
Emneansvarlig:
Frode Lundemo
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Valgbart emne i bachelorstudium i samfunn, språk og kultur.

Forkunnskapskrav utover opptakskrav

Det forutsettes at studentene har tyskkunnskaper tilsvarende B-språk, videregående skole. Det kreves i liten grad aktive tyskkunnskaper, men en forutsetter en viss mengde passive språkkunnskaper: Studentene må kunne forstå og orientere seg i vanlig tysk bruks- og sakprosa og forstå nok tysk til å kunne få med seg hovedinnholdet i tysk normaltale - for eksempel kunne forstå hovedtrekkene i en forelesning som holdes på tysk.

Undervisningssemester

Prosjektarbeid under veiledning. Det kan gjennomføres med den progresjon og på det tidspunkt i studiet som passer best for den enkelte student og er dermed ikke bundet til et høst- eller vårsemester.

Innhold

Opplegget er i stor grad basert på individuelt arbeid med underveisveiledning. Studentene har her anledning til å velge tema ut fra egne interesseområder. De velger i samråd med en faglærer - ett tema. Temaet kan velges i tilknytning til de emner det undervises i innenfor deler av 60- eller 90-poengsenhetene (årsstudium og påbygningsstudium), men det kan også være andre tema relatert til de tyskspråklige land og som har et interkulturelt eller komparativt tilsnitt.

Undervisnings- og læringsformer

Prosjektarbeid under veiledning.

Eksamen

Mappevurdering
Arbeidet, som kan skrives på tysk eller norsk (ev. på andre språk etter nærmere avtale med faglærer), skal ha et omfang på 10-15 sider tekst, ev. illustrasjoner i tillegg. Etter nærmere avtale med faglærer kan andre medier godkjennes. Det gis underveisveiledning. Ved vurderingen legges det vekt på evne til faglig fordypning, selvstendighet og framstilling.
Det benyttes karakterregel A - F.

Litteratur

I tilknytning til det temaet studentene velger å konsentrere seg om, utarbeider de en litteratur- og referanseliste som skal følge med det innleverte arbeidet i mappen.
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 02:53:43