SFT11407 Tysk: Muntlig kommunikasjonsferdighet (Høst 2007)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
5
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag
Emneansvarlig:
Steinar Nybøle
Undervisningsspråk:
Tysk
Varighet:
½ år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Obligatorisk. Del av årsstudium i tysk/tysk i lærerutdanninga. Del av 60-poengsenheten som kan inngå i Bachelorstudium i samfunn, språk og kultur eller fireårig lærerutdanning.

Undervisningssemester

1. semester (høst) for Årsstudium i tysk/Tysk i lærerutdanningen. 1., 3. eller 5. semester som del av Bachelorprogram for samfunn, språk og kultur.

Innhold

Vi konsentrerer oss om ordforråd, morfologi, syntaks og uttale. I språk-/datalaboratoriet arbeides det dels med uttaleøvelser, dels med muntlige og skriftlige tekster med aktuelt eller generelt innhold. Det legges vekt på interkulturell kommunikasjon, og det tas utgangspunkt i tekster som skal sammenfattes og tilrettelegges for tysktalende.

Vi arbeider også i grupper hvor det i første rekke legges vekt på dialogformen og på det interaktive. Delvis beskjeftiger vi oss med å utvide det dagligdagse ordforrådet, delvis konsentrerer vi oss om oppfølging av arbeidet i språklaboratoriet.

Undervisnings- og læringsformer

Øvelser, bruk av språklaboratorium og multimediarom.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

Den enkelte student må delta på minst 80% av øvelsene. Kandidater som har vært til stede på mindre undervisning enn dette, må levere begrunna søknad om adgang til eksamen til eksamenskontoret. Det skal innleveres (fortrinnsvis digitalt) én oppgave til avtalt tid.

Eksamen

Mappevurdering. Mappen består av to muntlige oppgaver (maks. 4 minutter pr. oppgave) som leveres fortrinnsvis digitalt til avtalte tidspunkter i løpet av semesteret. Karakterskala A-F.

Litteratur

NYBØLE, R. Steinar/SOLFJELD, Kåre: Wenn jemand eine Reise tut, so kann er/sie was erzählen. Begleitheft. Halden, nyeste utgave.

I tillegg et uttalekurs i fonetikk.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 02:53:12