SFS20002 Statsvitenskap påbygging (Høst 2006)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
30
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram


Obligatorisk i påbyggingsenheten i statsvitenskap; del av valgfri 90 poengsenhet som kan inngå i Bachelorstudium i samfunn, språk og kultur

Undervisningssemester


Ett semester, høstsemester

P lass i utdanningen 3. semester

Innhold


Det gis forelesninger i hvert av hovedemnene
1. Komparativ politikk.
2. Offentlig politikk og administrasjon.
3. Internasjonal politikk.
4. Politisk teori.

Undervisnings- og læringsformer


Forelesninger 2 av 3 uker. Uke 3, individuelt arbeid med portefølje. Undervisningen veksler mellom forelesninger, gruppearbeid, øvelser og plenumsdiskusjoner. I tilknytning til hovedforelesningene holdes det seminarer.
Seminarene kan også være nettbaserte, f eks ved bruk av Blackboard. Studentene forutsettes å delta aktivt i disse seminarene, også med oppgaveskrivning.
Det settes av tid til kollokvier. Kollokvievirksomheten forutsettes organisert og drevet av studentene selv.
I tillegg til hovedforelesningene vil det kunne bli gitt supplerende gjesteforelesninger.
Disse vil kunne dekke annet stoff enn det som inngår i det obligatoriske pensum, være integrerende i den forstand at de kan behandle temaer som går på tvers av hovedområdene, eller ta opp til grundigere gjennomgåelse spesielle temaer som det ikke er tid til å gi så inngående behandling i hovedforelesningene. Undervisningsspråk er norsk.

Eksamen


Vurdering Eksamen består av en semesteroppgave på 1012 sider og en mappe på fire skriftlige arbeider. Innleveringsfristen for semesteroppgaven vil bli offentliggjort samtidig med dato for innlevering av arbeider fra mappen. Kandidater som ikke har levert semesteroppgaven og/eller mappetekstene innen fristens utløp, forutsettes å ha trukket seg fra eksamen. Semesteroppgaven: Semesteroppgaven skrives over et valgt
emne som skal godkjennes på forhånd. Emnet må ha tilknytning til påbyggingsstudiet. Det er ikke anledning til å levere inn et arbeid som er benyttet i forbindelse med andre eksamener. Individuell veiledning på semesteroppgaven blir gitt løpende. Det settes en samlet helhetlig karakter der mappen teller 2/3 og semesteroppgaven 1/3.
Dersom en kandidat ønsker å forbedre sin karakter, kan studenten levere inn en ny semesteroppgave eller mappe. Det gjøres oppmerksom på at kandidaten i disse tilfellene ikke har rett til veiledning.

Litteratur


John Rawls Rettferdighet som rimelighet Pax forlag Oslo 2002

Jon Hovi og Bjørn Erik Rasch Strategisk handling Universitetsforlaget Oslo 1993

Robert Nozick: Anarki, Stat och Utopi Timbro Stockholm isbn 9175665026

Internasjonal politikk:

Allison, Graham T. (1969): 'Conceptual Models and the Cuban Missile Crisis', i American Political Science Review: Quarterly Journal of the American Political Science Association. No.3: 689718 (ca. 30 s.)

Putnam, Roger D. (1988): 'Diplomacy and Domestic Politics: The Logic of TwoLevel Games' i International Organization. No. 42 (3): 427460 (ca. 35 s.)

Halliday, Fred (1996, 2003): Islam and the Myth of Confrontation. Preface to 2 nd ed. London/New York: I.B.Tauris.

Øvrig litteratur oppgis ved semesterstart.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 02:53:03