SFB13002 Tyske kulturmøter (Høst 2006)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
15
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag
Emneansvarlig:
Frode Lundemo
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Valgfag.

Forkunnskapskrav utover opptakskrav

Det forutsettes at studentene har tyskkunnskaper tilsvarende B-språk, videregående skole. Det kreves i liten grad aktive tyskkunnskaper, men en forutsetter en viss mengde passive språkkunnskaper: Studentene må kunne forstå og orientere seg i vanlig tysk bruks- og sakprosa og forstå nok tysk til å kunne få med seg hovedinnholdet i tysk normaltale - for eksempel kunne forstå hovedtrekkene i en forelesning som holdes på tysk.

Undervisningssemester

Semester/varighet: Høst- eller vårsemester
Plass i utdanninga: Valgfritt

Innhold

Opplegget er i stor grad basert på individuelt arbeid med en viss grad av veiledning, og kan dermed gjennomføres med den progresjon og på det stadiet i studiet som passer best for den enkelte student og er dermed ikke bundet til et høst- eller vårsemester. Studentene velger - i samråd med en faglærer - to temaer. Etter nærmere avtale med faglærer kan det, ved spesielt krevende tema, åpnes for at studentene velger kun ett tema. Dette kan være temaer fra tysk litteratur, kulturkunnskap og språk, og dermed ligge tett opp til de emner det undervises i innenfor deler av 60- eller 90-poengsenhetene (årsstudium og påbygningsstudium). Det kan også være emner hentet fra tysk kunst, teater, musikk/opera, stil- eller arkitekturhistorie. Studentene har her i stor grad anledning til å velge emner ut fra egne interesseområder. Til hvert tema skriver studentene ei oppgave, alternativt lager en kort muntlig framstilling, utarbeider et nettsted e. l. Dette produktet kan skrives/fremføres på norsk eller tysk. Tema og omfang avtales med faglærer. Det gis underveisveiledning.

Undervisnings- og læringsformer

Prosjektarbeid under veiledning

Eksamen

Det benyttes mappevurdering. Mappa består av de arbeidene som studentene utfører i tilknytning til de valgte temaene. Omfanget på et skriftlig arbeid er 5-6 sider. Studenter som velger andre løsninger, avtaler nærmere omfang med faglærer. Det brukes en karakterskala fra A til F, E er siste ståkarakter.

Litteratur

Som grunnleggende pensum gjelder: PETERSEN, Annelise Ballegaard: Tyskland. En kulturhistorie. København, Munksgaard 1992. - WESSEL, Elsbeth: Wien. Oslo. Sypress forlag 1999.

Ytterligere litteratur vil være avhengig av hvilke tema studentene velger.
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 02:50:55