LUMSP40714 Masteroppgave (Høst 2017–Vår 2018)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
30
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for lærerutdanning
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
1 år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Obligatorisk emne i Masterstudium i spesialpedagogikk, deltid.

Forkunnskapskrav utover opptakskrav

For å kunne starte på masteroppgaven/få tildelt veileder må studenten ha fått godkjent prosjektbeskrivelse (se arbeidskrav i emnet Vitenskapsteori og forskningsmetode).

Alle studiets øvrige emner må være bestått før innlevering av masteroppgaven.

Undervisningssemester

7. og 8. semester (høst og vår).

Studentens læringsutbytte etter bestått emne

Kunnskap
Kandidaten har

  • kunnskap om oppbygging av et forskningsprosjekt innen spesialpedagogikk, bruk av relevante metoder og innsikt i forskningsetiske problemstillinger
  • oversikt av aktuell forskning og problemstillinger i det spesialpedagogiske forskningsfeltet

Ferdigheter
Kandidaten kan

  • formulere forskningsspørsmål/problemstilling av interesse for det spesialpedagogiske feltet
  • søke, vurdere og nyttiggjøre seg relevant forskningslitteratur til masteroppgaven.
  • skrive en forskningsrapport som viser innsikt i aktuell forskning, teorier og metoder med relevans til oppgavens problemstilling

Generell kompetanse
Kandidaten kan

  • analysere relevante fag- og forskningsetiske problemstillinger innenfor det spesialpedagogiske området
  • reflektere over egne valg av forskningsmetoder og identifisere aktuelle forskningsetiske problemstillinger i eget forskningsprosjekt

Innhold

Mastergradsoppgaven skal være et individuelt, selvstendig vitenskapelig arbeid med relevans for det spesialpedagogiske arbeidsområdet. Arbeidet kan være av teoretisk og/eller empirisk art og det empiriske arbeidet kan være av kvalitativ og/eller kvantitativ art.

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig arbeid under veiledning. Omfanget av veiledning er 12 timer. Det kan i spesielle tilfelle søkes om at to studenter utfører et arbeid sammen.

Praksis

Ingen praksis knyttet til emnet.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

Følgende arbeidskrav er knyttet til emnet:

  • Deltakelse i veiledning av egen oppgave
  • Deltakelse i planlagte oppgaveseminar

Arbeidskrav må være godkjent før studenten kan fremstille seg til eksamen.

Eksamen

Masteroppgave med muntlig høring

Masteroppgaven skal gjennomføres individuelt dersom ikke annet er avtalt.

Oppgaven skal ha et omfang på ca 60 - 75 sider. Dersom to studenter skriver oppgave sammen, skal omfanget være på ca 75 - 100 sider.

Format: oppgaven skal skrives med 12 pkt skriftstørrelse (Times New Roman), linjeavstand 1 ½. Oppgaven leveres i både papirformat og digitalt etter nærmere retningslinjer.

Masteroppgaven må være vurdert til bestått før kandidaten(e) kan fremstille seg til muntlig høring.

Muntlig høring (ca. 30 minutter) tar utgangspunkt i masteroppgaven og det gis til slutt en samlet vurdering etter karakterskala A - F. Den samlede karakteren baseres på det skriftlige arbeidet, men den muntlige høringen kan justere skriftlig karakter opp/ned én karakter. Dersom to studenter skriver oppgave sammen, skal det allikevel foretas individuell muntlig høring, med individuell justering av endelig karakter.

Karakterskala A – F.
Intern og ekstern sensor.

Masteroppgaver skal til elektronisk plagiatkontroll. Plagiering og avskrift av faglitteratur og andre skriftlige arbeider uten korrekt bruk av referanser/kilder vil bli vurdert som forsøk på fusk. Se for øvrig Forskrift om eksamen og studierett ved Høgskolen i Østfold.

Ved klage på sensur skal det skriftlige arbeidet vurderes på nytt. Dersom masteroppgaven er skrevet i gruppe på to, må begge gruppens medlemmer samtykke i en eventuell klage. Ved eventuell endring av skriftlig karakter, skal det arrangeres ny muntlig høring.

Evaluering av emnet

Tilbakemelding fra studentene våre er avgjørende for at vi skal kunne tilby best mulige emner og studieprogrammer. Dette emnet evalueres med en sluttevaluering, og resultatene behandles i koordinatormøte for studiet.

Litteratur

Det er ikke felles pensumlitteratur knyttet til masteroppgaven. Studentene velger selv relevant litteratur å lese og henvise til i masteroppgaven.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:49:19