LA201MAT Matematikk 201: Funksjonslære (Høst 2008)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
10
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for lærerutdanning
Emneansvarlig:
Ali Reza Yavar Ludvigsen
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Emnet inngår i studiet Matematikk påbygging.

Undervisningssemester

Undervisningen går over ett semester. Det er ikke endelig bestemt hvorvidt emnet tilbys i høst- eller vårsemester studieåret 2008-2009.

Innhold

Innholdet vil være: Grunnleggende derivasjon og integrasjon, kontinuitet og grenser, følger og rekker, trigonometriske, eksponential og logaritmefunksjoner. Polynomfunksjoner og rasjonale funksjoner. Differensiallikninger, funksjoner av flere variable. Komplekse tall og polarkoordinater.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen vil basere seg på forelesninger med tilhørende oppgaveregning og gjennomgåelse. I tillegg vil bruk av IKT inngå som en integrert del.

Praksis

Se studieplanens generelle del.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

Emnet har ingen formelle arbeidskrav. Studenter som ikke skal ha praksis blir pålagt en oppgave som må godkjennes av faglærer før studenten kan fremstille seg til eksamen. Se studieplanens generelle del.

Eksamen

Skriftlig eksamen av 4 timers varighet i undervisningssemesteret. Tillatt hjelpemiddel: Kalkulator uten grafisk funksjon.

Eksamen vurderes av en intern og en ekstern sensor. Det brukes bokstavkarakterer der A er beste og E dårligste karakter for bestått. F betyr ikke bestått.

Litteratur

Gulliksen, Tor: Matematikk i praksis. Universitetsforlaget.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 02:44:56