IRI20007 Produktutvikling (Høst 2009–Vår 2010)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
10
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for ingeniørfag
Emneansvarlig:
Hong Wu
Undervisningsspråk:
Engelsk
Varighet:
1 år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Emnet er obligatorisk og inngår i bachelorstudiet i teknologisk innovasjon og entreprenørskap.

Undervisningssemester

3. til 4. semester (høst og vår).

Innhold

Hensikten med emnet Produktutvikling er at studentene skal kunne tilegne seg kunnskaper om ulike produktutviklingsmetoder og anvende denne kunnskapen i utviklingen av et ferdig produkt. I tillegg skal studentene ha inngående kjennskap til forhold som påvirker fremtakning av et produkt. I dette emnet blir produktutvikling definert ut fra et læringsperspektiv. Det innebærer at produktutviklingens kjerne handler om å få til et godt samspill mellom deltakere, teknologi og kunnskaper.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet vil bli gjennomført ved at forelesninger kombineres med veiledning, praktisk prosjektarbeid i grupper og egenstudier. Grupparbeid er hovedarbeidsformen i emnet. Undervisningen vil bli gjennomført på engelsk når dette er nødvendig. Arbeidsformen krever stor selvstendighet fra studentene og det er praktisk prosjekt-pedagogikk (POPP) som er inspirasjonen til den pedagogiske plattformen som benyttes i emnet. I tillegg er det en problembasert tilgang som benyttes i prosjektarbeidet til studentene og dermed en forutsetning at de tar utgangspunkt i virkelige problemstillinger i sitt prosjektarbeid.

Undervisning kan gis på engelsk etter behov og prosjektrapporter samt eksamenspråk kan kreves på engelsk.

Praksis

Undervisning kan gis på engelsk etter behov og prosjektrapporter samt eksamenspråk kan kreves på engelsk.

Eksamen

Mappevurdering:

Studenten vil bli vurdert ut fra innlevert materiale (50%) og en muntlig sluttepresentasjon (50%). Det kan gis inntil 5 oppgaver i løpet av emnet knyttet til studentene sin gjennomføring av et produkutviklingsprosjekt og innlevering av prosjektrapporter. Ved vurdering av studentens innsats legges det vekt på innleveringer av oppgaver og prosjekt med prosjektrapporter. Studentenes samlede innsats og innleveringer i emnet vil til slutt bli målt gjennom en muntlig presentasjon av prosjekt og prosjektresultat. Originalitet, kreativitet, evne til selvstendig og kritisk tenkning, er forhold som også kan få betydning ved vurdering av studentenes samlede innsats i faget.

Det gis ingen egen kontinuasjon i emnet. Det gis bokstavkarakter A til F og det kan åpnes for individuelle karakterer.

Litteratur

Endringer i litteraturlisten må påregnes grunnet utviklingen i faget. Dette innebærer at ny litteratur kan komme inn til erstatning for eldre litteratur. 

Obligatorisk litteratur: 

Ulrich, Karl T. and Steven D. Eppinger (2007)"Product Design and Development",  McGraw-Hill Education. 

Sekundære litteratur:

Product Design: A Practical Guide to Systematic Methods of New Product Development
Av Mike Baxter,Edition: reissue, illustrated,Utgitt av CRC Press, 1999,ISBN 0748741976, 9780748741977,308 sider

Holt, Knut: Market Oriented Product Innovation - A Key to Survival in the Third Milleium
leider zur Zeit keine Abbildung vorhanden, Verlag: Springer US, ISBN :      978-1-4020-7138-6, Einband: Gebunden, Seiten/Umfang:428 S. - 24 x 16 cm

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:39:25