HSVIP10110 Innføring i ulike perspektiver på psykisk helsearbeid (Høst 2010)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
15
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for helse og velferd
Emneansvarlig:
Bjørn Roald Larsen
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Obligatorisk emne i videreutdanningen Psykisk helsearbeid (60 studiepoeng).
Emnet kan inngå som valgfritt emne i Masterstudium i tverrfaglig samarbeid i helse- og sosialsektoren (120 studiepoeng).

Undervisningssemester

Psykisk helsearbeid, videreutdanning: 1. semester (høst).

Masterstudium i tverrfaglig samarbeid i helse- og sosialsektoren: 1., 3., 5. eller 7. semester (høst).

Innhold

Emnet fokuserer på hva som er psykisk helsearbeid og gir en innføring i ulike perspektiver på psykisk lidelse. Det fokuseres på normalitet og avvik og setter dette inn i et etisk og samfunnsvitenskaplig perspektiv. Det gis også en innføring i de ulike psykiske lidelser og tilnærmingsmodeller samt ulike grunnleggende behandlings- og omsorgsmodeller. I tillegg legges det vekt på utvikling av kunnskap, tjenestetilbud og fagpersonlig kompetanse.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet er knyttet til grunnleggende kunnskaper innen fagområdet. Som undervisnings-/læringsform er problembaserte læringsprinsipper lagt til grunn. Det vil bli gitt opplæring i IKT-basert læring. Undervisningen vil variere mellom gruppearbeid og forelesninger. Det gis mulighet til to timer med veiledning i forbindelse med skriving av semesteroppgaven. Retningslinjer for skriftlige arbeider skal følges. 

Praksis

Emnet har ingen praksisdel.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

Studentene skal levere inn en gruppeoppgave med et omfang mellom 2-3000 ord innen fastsatt frist. Oppgaven vurderes til godkjent/ikke godkjent. Ved ikke godkjent kan studentene omarbeide oppgaven og levere på nytt inntil én gang.

Arbeidskrav må være godkjent før studenten kan fremstille seg til eksamen.

Eksamen

Studenten skal skrive en individuell semesteroppgave. Tema for oppgaven skal knyttes til emnets hovedområder. Retningslinjer for skriftlige arbeider skal følges. Besvarelsen skal ha et omfang på 3000 ord (+/- 10 %). Besvarelsen vurderes til bestått/ ikke bestått. Dersom besvarelsen ikke er innen oppgitt lengde, kan det medføre at besvarelsen vurderes til ikke bestått.

Evaluering av emnet

Tilbakemelding fra studentene våre er avgjørende for at vi skal kunne tilby best mulige emner og studieprogrammer. Dette emnet evalueres med en sluttevaluering og resultatene behandles i koordinatormøer for studiet.

Litteratur

 

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 02:36:04