Mathilde elsker studentfellesskapet

Hun fryktet at overgangen til studentlivet skulle bli en ensom reise, men slik gikk det absolutt ikke. Fra første dag følte hun seg både sett og trygg. 

Portrettbilde av student Mathilde Marie Andersen Sandli

ROSER STUDENTFELLESSKAPET VED HIØ: Mathilde Marie Andersen Sandli er godt i gang med sitt andre år av bachelorstudiet i innovasjon og prosjektledelse og stortrives. (Foto: Bård Halvorsen HiØ)

- På grunn av koronasituasjonen trodde jeg det skulle bli vanskelig å få nye venner og føle meg velkommen på skolen. Heldigvis var det helt motsatt! Skolen var så flink til å tilrettelegge for at vi nye studentene skulle kunne møte andre og bli kjent på trygge måter, forteller Mathilde Marie Andersen Sandli.

"Korona-høsten" 2020 startet hun på sitt løp i høyere utdanning som student på det treårige bachelorstudiet i innovasjon og prosjektledelse (IPL). Nå er hun godt i gang med det andre studieåret. Når Matilde ser tilbake har hun bare positive erfaringer fra oppstarten ved Høgskolen i Østfold. I sitt første semester ble hun kjent med både egen klasse, men også de mer erfarne studentene.

- På mitt studium var også andreklassingene svært imøtekommende noe som hjalp meg veldig. Det skapte en slags trygghet og jeg visste at jeg kunne gå til de om jeg trengte noe hjelp med skolearbeidet. Ettersom vi hadde undervisning samlet, ble det også lett å skaffe venner på studiet, forteller hun.

"HiØ er den skolen jeg har følt meg mest velkommen på noen gang, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg startet her."
Mathilde Marie Andersen Sandli, 2års student BA Innovasjon og prosjektledelse

Nettopp det gode studentfellesskapet og at undervisning foregår i mindre grupper mener hun er noen av årsakene til at hun trives så godt og fant seg fort til rette. 

- Jeg har flere venner som studerer rundt om i landet, og har hørt mye om at de ikke kjenner noen i klassen sin, lærerne vet ikke hvem de er og de gleder seg bare til å bli ferdig med studiet sitt. Den følelsen har jeg aldri hatt på HiØ. Jeg kan navnet på de fleste i klassen min. Vet godt hvem lærerne mine er, og føler de vet hvem jeg er. Og vet til og med hvem i kullene over meg er, forklarer Mathilde.

Og legger til: 
- Her på HiØ føler man seg sett. Det er ikke overfylte klasser med alt for mange studenter. Det er helt passe, slik at lærerne har tid til alle sammen. Det er hovedgrunnen til at jeg trives så godt som jeg gjør her.

Føler du deg som del av et fellesskap?

- Jeg føler meg absolutt som en del av et fellesskap. For meg er et fellesskap en gruppe som tar imot alle uansett bakgrunn og gir de en trygghet. Et fellesskap er en form for familie som støtter hverandre og tar vare på hverandre. De er der for hverandre. Uten et fellesskap vil man føle seg alene og uten noen å støtte seg på når ting blir for tøft. Derfor er et fellesskap viktig for meg.

IPL-studenten trives godt både med valg av høgskole og studentby. 

- Jeg er jo student på avdelingen i Fredrikstad. Her ligger skolen ekstremt sentralt og man har uendelig med muligheter av ting man kan gjøre. Samtidig som det ikke blir en for stor by, men det er heller ikke lang vei inn til hovedstaden om man ønsker en tur til en større by, forteller hun.

Hun trives også godt på campus.

- Jeg synes bygget på høgskolen er helt fantastisk. Det er bare et eller annet når man sitter i glassgangen og ser ut over elva og over på Fredrikstad sentrum, mens man jobber med skolearbeidet, sier førsteårsstudenten. 

Mathilde synes ikke det er vanskelig å anbefale Høgskolen i Østfold til andre som skal søke seg inn på høyere utdanning.  

- Høgskolen i Østfold er en svært imøtekommende skole, som virkelig setter pris på studentene sine og ønsker at de skal gjøre sitt beste hele tiden. Alle er ekstremt hjelpsomme og hyggelig uansett om man er studenter på samme linje eller om det er en lærer du har null kjennskap til. Dette er en skole hvor man føler seg sett og hørt. Det er et sted med stort fokus på å bli kjent, gjennom forskjellige aktiviteter som fotball, håndball eller volleyball, og ikke minst studentquiz. 

Mathilde setter særlig stor pris på at det enkelt å få hjelp på tvers av linjene om man skulle trenge det. 

- Kanskje du kunne trengt å snakke med en som studerer sykepleie? Null problem! Kanskje oppgaven innebærer litt vanskelig matte. Spør ingeniørene, de hjelper alltid! Høgskolen i Østfold er stedet der fellesskap står høyest og vi alle ønsker å løfte hverandre opp, mener hun. 

Dine tre ord som beskriver Høgskolen i Østfold?
- Lærerikt og nye bekjentskap

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 25. nov. 2020 11:01 - Sist endret 15. nov. 2021 10:58