Magnus valgte å bli student i eget fylke

Man må ikke nødvendigvis reise langt av sted for å ta høyere utdanning. Østfoldingen Magnus fant drømmestudiet på egen hjemmebane.

Bildet viser student Magnus Heier ved inngangen til Høgskolen i Østfold.

Trives som østfolding: Magnus Heier så ingen grunn til å reise ut av Østfold for å studere. Han valgte å starte på internasjonal kommunikasjon ved HiØ og stortrives. (Foto: Privat)

- Ettersom Høgskolen i Østfold hadde absolutt alt jeg trengte for å ta  den graden jeg var ute etter, bestemte jeg meg for å «bli hjemme» for å studere, forteller Magnus Heier.

25-åringen, hans samboer og hunden Nikki bor i en leilighet på Brødløs utenfor Halden. Tar han beina fatt bruker han en halv time til campus på Remmen. Velger han bilen er reisen mellom hjem og skole unnagjort på bare seks minutter.

Hadde alt han trengte i Østfold

Magnus er fra Fredrikstad og trengte ikke se lenger enn til nabobyen Halden for å finne drømmestudiet som var en bachelor i internasjonal kommunikasjon (BIK).
- Internasjonal kommunikasjon virket både veldig spennende, og relevant. Jeg har tidligere jobbet som journalist, og tenkte at dette var et godt studie for meg, forteller han.

Å flytte langt av sted for å starte på høyere utdanning fristet ikke.
- Grunnen til at jeg endte opp på Høgskolen i Østfold, var rett og slett for å bevare det jeg allerede har her. Jeg har jobb, samboer, hund og venner her i Østfold, og var egentlig ikke veldig interessert i å flytte vekk fra alt dette, når HiØ lå like rundt hjørnet, røper han.

Får god undervisning og oppfølging

Magnus hadde fått god kjennskap til Høgskolen i Østfold via samboeren som allerede hadde vært student på campus i Halden i flere år. De gode skussmålene fra samboeren gjorde derfor studievalget relativt enkelt. Og livet som student skuffet ikke.

- Jeg liker godt det kompakte miljøet her. Det merkes på både undervisning og oppfølging at denne skolen har den perfekte størrelsen. Den er ikke altfor stor, hvor man fort kan forsvinne inn i mengden, men heller ikke altfor liten, hvor ting kan føles dødt, mener BIK-studenten.

Dette liker Magnus aller best ved HiØ:

  • Et inkluderende miljø med rom for å utvikle seg
  • Gode fasiliteter, som for eksempel et flott bibliotek, en god kantine, og plasser og  muligheter for kollokviegrupper
  • Store og fine auditorier, samt biljardbord og bordtennisbord

Engasjert i studentpolitikk

Før han begynte på BIK-studiet hadde han jobbet noen år i Halden, men erfarte da at det var vanskelig å danne et sosialt nettverk. Det endret seg brått da han ble student.  

- Etter å ha gått på HiØ i kun noen måneder, har jeg flere venner her i Halden, slår han fast.

Har blitt glad i nabobyen: Magnus Heier fra Fredrikstad stortrives med å bo og studere i Halden og fremhever Fredriksten festning som en av favorittplassene.  

Magnus har også valgt å engasjere seg aktivt i studentlivet.

- Jeg sitter i studentrådet for det fakultet jeg tilhører. Det gjør jeg fordi jeg ønsker å bidra til å forbedre mine medstudenters studiehverdag så godt det lar seg gjøre. Jeg har lenge vært interessert i politikk, noe som også var litt av grunnen til at jeg tok et årsstudium i statsvitenskap, forklarer han.

Hvordan opplever du studentmiljøet og læringsmiljøet ved høgskolen?

- Student- og læringsmiljøet vil jeg si er sterkt. Her er det rom for å utvikle seg, enten man sitter med en medstudent på biblioteket og leser om semiotiske tegn, eller om man prøver  å knuse hverandre ved biljardbordet. Læringsmiljøet er også ganske inkluderende, de fagansatte er både profesjonelle og hjelpsomme. I tillegg har vi tilgang til studentassistenter som har nyttig erfaring både i forhold til arbeidskrav og eksamen.

Gode muligheter for deltidsjobb

Magnus mener det er flere fordeler ved å være student i eget fylke.

- Man ferdes i kjente trakter, i tillegg til at det er mer økonomisk dersom man allerede har jobb eller har muligheten til å skaffe seg jobb i Østfold. HiØ er ikke den største studentbyen så det er derfor større sjans for å få seg en deltidsjobb ved siden av studiene, sier han.

Og legger til:
- For min egen del er en av de største fordelene å kunne tilbringe studietiden min hjemme blant nære og kjære.

Hva er dine tips til andre som vurderer å gjøre som deg, studere «hjemme»?

- Her er det bare å kjøre på! Og husk at dersom man studerer og har praksis i Østfold gjennom høgskolen så får man også et stort nettverk akkurat her! Så har du et mål om å bosette deg i Østfold etter studiene dine så er det faktisk utrolig relevant å studere her for å bygge et sterkt og lokalt nettverk.

 


Dette mener Magnus du må ha på "to do-lista" di om du studerer i Østfold:

  1. Haldens store stolthet, Norges port, altså Fredriksten festning. Her får du historie, kultur og opplevelser på en gang. Og det er like fint her enten du er der ved daggry eller på kveldstid.
  2. Brygga i Fredrikstad er også en utrolig fin opplevelse. Her ligger det restauranter og barer   på rekke og rad langs Glomma.
  3. Frisbeegolfbanen i Østgaardskogen! Under én kilometer unna campus i Halden, ligger det en fantastisk frisbeegolf-bane, hvor man kan spille på 18 ulike hull, for bare 40 kroner! Den ultimate sommeraktiviteten, hvor man kan få et deilig avbrekk fra studiene.
Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 20. des. 2021 10:04 - Sist endret 20. des. 2021 12:29