Stor interesse for nytt studietilbod i Indre Østfold

Årets søkjartal viser ein auke i talet på førsteprioritetssøkjarar til Høgskolen i Østfold, og i Indre Østfold er det meir enn fire søkjarar per studieplass til det nyetablerte bachelorstudiet i sjukepleie.

Ordførar Saxe Frøshaug i Indre Østfold kommune (t.v) og rektor  Lars-Petter Jelsness-Jørgensen ved HiØ signerte avtale om samarbeid for eit langsiktig høgskuletilbod i Indre Østfold i mars 2022. Frøshaug er nøgd med å sjå at det første desentrale studium som no startar opp i Indre Østfold, har oppnådd stor popularitet. Foto: Erik Unaas.

Totalt var det 136 førsteprioritetssøkjarar til 34 heiltidsplassar i sjukepleiarutdanninga i Indre Østfold.

Høgskolen i Østfold (HiØ) har ein positiv trend i søkjartala for kommande studieår, med ein auke på 2,8 prosent i talet på førsteprioritetssøkjarar samanlikna med fjoråret. 

Den totale auken i Samordna opptak ligg på 4,7 prosent nasjonalt. 

– Generelt er det vore gledeleg å sjå at talet på søkjarar som har studium ved HiØ som førsteprioritet aukar, seier rektor ved HiØ, Lars-Petter Jelsness-Jørgensen.

Og legg til:

– Spesielt gledeleg er det å sjå at vårt første desentrale studium, som no blir etablert i Indre Østfold, har oppnådd ein slik popularitet. Det tyder på at satsinga har vore rett. 

Ordførar Saxe Frøshaug i Indre Østfold Kommune tilføyer: 

– Dette er søkjartal som overgår alle forventningar. Satsinga til høgskulen i Indre Østfold vil gi eit verdifullt tilskot til regionen vår, og det kan bidra til å styrkje tilgangen til sårt trengd kompetanse for framtida, seier han. 

– No skal vi, saman med HiØ, sikre at studentane trivst, gjennomfører og blir verande i Indre Østfold, avsluttar Frøshaug.

Rektor ved høgskulen påpeikar at høgskulen framleis har mest trykk på helse- og velferdsstudiane.

– I år er det også ein stor auke i andelen førsteprioritetssøkjarar til studiet vårt i sosialt arbeid, seier han.

Fleire vil bli lærarar på trinn 5-10

– I fjor var det ein kraftig nedgang i talet på søkjarar til lærarutdanninga, også nasjonalt. Derfor er det svært gledeleg å notere at det i år er auka interesse for grunnskulelærarutdanninga på trinn 5-10, med ein auke på 9,8 prosent samanlikna med fjoråret. 

Her har altså høgskulen ei positiv utvikling, noko som står i kontrast til den nasjonale nedgangen innan same felt, fortel rektor. 

HiØ opplever også ein stigande del søkjarar frå Østfold, ein del som no utgjer 67 prosent. 

– Det viser betydninga av å ha tilgang til høgare utdanning i nærleiken av der ein bur, understrekar han. 

•    Sjå alle søkjartal til Høgskolen i Østfold
•    Sjå alle søkjartal til Samordna opptak

Kontaktperson for ytterlegare kommentarar:
Rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen (link til profil med pressefoto)
Mobil: 47335947

Av Nina Skajaa Fredheim
Publisert 26. apr. 2024 09:30 - Sist endret 26. apr. 2024 09:30