Ønsket velkommen til studenter ved HiØ - Indre Østfold for første gang

– Vi er ekstremt mange som har gledet oss til denne dagen, ikke bare på HiØ, men ganske sikkert også i Indre Østfold Kommune. Dette en festdag, en høytidsdag, sa rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen på åpningsdagen torsdag.

Og ved høytidsdager hører snorklipping til.

Student Jonathan Tangen fra Askim (bildet over) fikk æren av å klippe snora og sørge for den offisielle åpningen i Mysen. Snora holdes av høyskolerektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen (t.v.) og ordfører Saxe Frøshaug. Foto: HiØ.

– En historisk milepæl for Indre Østfold

Ordfører i Indre Østfold Saxe Frøshaug. Foto: HiØ.

Det sa en stolt ordfører Saxe Frøshaug da han ønsket velkommen til det aller første kullet med sykepleierstudenter.

Frøshaug gav samtidig de 48 studentene garanti om jobb i Indre Østfold kommune etter fullført bachelorutdanning.

– Vi heier på dere fra kommunens side, og det ser vi virkelig at næringslivet i regionen gjør også. Vi håper så mange som mulig av dere blir værende i Indre Østfold etter endt utdannelse, sa ordføreren.

Endel av noe større

Rektor ved HiØ minnet studentene om at de er endel av høgskolen som helhet.

– Det å være en del av et mindre miljø, slik som her på Mysen, kan kanskje være en fordel som ny, fordel fordi man kommer tettere på hverandre, som student og ansatt, og som medstudenter. Forhåpentlig gir det grobunn for nye vennskap, for faglig deling, refleksjon og diskusjon.

– Men, husk også at du ikke bare er en del av HiØ Indre Østfold. Du er en del av vårt store HiØ fellesskap. 7500 studenter og 620 ansatte. Derfor er vi mange, medstudenter og ansatte som skal gjøre vårt for å gi deg en god start, en god studietid, faglig og sosialt, sa Jelsness-Jørgensen til de nye studentene.

I alt 48 studenter starter på det nye desentraliserte sykepleierstudiet i Indre Østfold denne høsten. Foto: HiØ.

Les også:

Av Nina Fredheim
Publisert 16. aug. 2024 08:52 - Sist endret 16. aug. 2024 08:52