Mange søkere har fått tilbud om studieplass

– Vi har sendt ut tilbud til flere søkere enn i 2023, men vi har plass til enda fler, sier rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen ved Høgskolen i Østfold.

Tallene fra årets opptak ble offentliggjort av Samordna opptak (SO) i dag.

Bilder av studentambassadører ved campus Halden.

Studentambassadører ved Høgskolen i Østfold. Foto: Bård Halvorsen, Høgskolen i Østfold.

Det ble gitt totalt 2 848 tilbud om opptak til studier ved Høgskolen i Østfold i årets opptak. Dette tilsvarer 1,69 tilbud per studieplass. I forhold til antall tilbud per studieplass, er dette omtrent som fjoråret. 

Ni av høgskolens studier utlyst gjennom Samordna Opptak har venteliste etter hovedopptaket. Sykepleie heltid har ikke venteliste i år, og her er alle kvalifiserte tilbudt plass.

Se tabell over ​​​​​​opptakstallene til alle studier fordelt på fakultet, for å se hvilke studier som har venteliste, og fordelingen på alle studieprogram per fakultet.

Rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen
Rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen
(Foto: Bård Halvorsen, Høgskolen i Østfold)

Høgskolen i Østfold har i 2024 hatt utlyst totalt 1 686 studieplasser fordelt på 37 ulike studier. I 2023 var det utlyst til sammen 1 646 studieplasser fordelt på 36 ulike studier.

– Det er fortsatt et stort press på høgskolens mest populære studier, men vi håper å få enda flere søkere til de ledige studieplassene vi har, forteller rektor Jelsness-Jørgensen. 

Etter hovedopptaket er det fremdeles 1 194 kvalifiserte søkere som venter på plass ved noen av høgskolens 1 686 studieplasser. 

Samordna opptak (SO) sendte i hovedopptaket ut totalt 109 498 tilbud om studieplass på landsbasis. Dette er 4 880 flere tilbud enn i 2023.

Ledige studieplasser

Høgskolen har enkelte ledige studieplasser på noen av sine utdanninger. Gå til nettsiden over ledige studieplasser for å se hvilke programmer dette gjelder. Noen studieprogrammer lyses ut gjennom Samordna opptak, og noen gjennom Lokalt opptak, så sjekk oversikten nøye. Husk også at høgskolen har fått dispensasjon fra de spesielle opptakskravene til grunnskolelærerutdanning og praktisk-, pedagogisk utdanning. Så har du en lærerspire i deg - benytt sjansen nå!

– Her er det viktig at de som ikke har kommet inn på det de søkte på, eller ikke rakk å søke innen søknadsfristen, går inn og finner studier som passer seg. Fra 20. juli har det vært mulig å søke på ledige studieplasser, så nå er det bare å benytte muligheten, sier Jelsness-Jørgensen.    

Utlysningene vil bli oppdatert hele sommeren fram mot studiestart. 

– Det lønner seg likevel å være tidlig ute, da det er få plasser og de fylles fort sier rektor.

Se våre ledige studieplasser

Studiestart i august

Studiestart ved Høgskolen i Østfold, er tirsdag 13. august. Denne dagen avholdes det åpningsseremonier på begge studiesteder. Våre nye studenter får da møte høgskolens faddere og faglærere på campus. Fadderarrangementer og faglige møtepunkter står i kø denne åpningsuka.

– >Hele HiØ ser frem til å ta imot våre nye studenter, og til å gjøre studietiden god og minnerik, sier rektor.

Alt om studiestart finner du på studiestartnettsidene våre.

For ytterligere kommentarer kan rektor kontaktes:

Bilde av Lars-Petter Jelsness-Jørgensen
Rektor
E-post
lars.p.jelsness-jorgensen@hiof.no
Telefon
+47 47 33 59 47
Av Tore Petter Engen
Publisert 25. juli 2024 11:02 - Sist endret 25. juli 2024 14:51