Mange kvalifiserte søkere

– Det er gledelig at vi har så mange kvalifiserte søkere etter nedgangen i søkertallene i april. Det skal bli flott å ta imot studentene våre fysisk på campus i fulle klasserom og auditorier, sier en fornøyd prorektor Annette Veberg Dahl ved Høgskolen i Østfold.

Tallene fra årets opptak ble offentliggjort av Samordna opptak (SO) i dag.

Bilder av studenter ved campus Fredrikstad, studiestart 2019.

Fra studiestarten ved Campus Fredrikstad, 2019. Foto: Bård Halvorsen, Høgskolen i Østfold

Det ble gitt totalt 2 806 tilbud om opptak til studier ved Høgskolen i Østfold i årets opptak, som tilsvarer 1,70 tilbud per studieplass. I forhold til antall tilbud per studieplass, er dette omtrent som fjoråret. Se tabell over opptakstallene til alle studier fordelt på fakultet.

11 av totalt 36 studier ved høgskolen utlyst gjennom Samordna Opptak har venteliste etter hovedopptaket. Sykepleie heltid har ikke venteliste i år, og her er alle kvalifiserte tilbudt plass.

Det er Bachelorstudium i vernepleie som har flest søkere på venteliste (393 på venteliste), mens Årsstudium i spansk, deltid, har høyest poenggrense blant studiene ved høgskolen (Poenggrense i hovedopptaket var på 50,3 poeng).

Prorektor for utdanning Annette Veberg Dahl
Prorektor for utdanning Annette Veberg Dahl
(Foto: Bård Halvorsen, Høgskolen i Østfold)

Høgskolen i Østfold har i 2023 hatt utlyst totalt 1 646 studieplasser fordelt på 36 ulike studier. I 2022 var det utlyst til sammen 1 747 studieplasser fordelt på 37 ulike studier.

– Det er fortsatt et stort press på høgskolens mest populære studier, med ventelister spesielt på bachelorstudiene innen helse-, bio- og velferdsfag. Det er også ventelister på ulike språkstudier, ulike IT-, økonomi, ledelse og administrasjonsstudier, forteller prorektor for utdanning. 

Etter hovedopptaket er det fremdeles 1 511 kvalifiserte søkere som venter på plass ved noen av høgskolens 1 646 studieplasser. 

Samordna opptak (SO) sendte i hovedopptaket ut totalt 104 618 tilbud om studieplass på landsbasis. Dette er 600 færre tilbud enn i 2022. Se hele pressemeldingen til Samordna opptak med de nasjonale tallene og trendene. Se også pressemelding fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir).

Ledige studieplasser

HiØ har enkelte ledige studieplasser på noen ulike lærerutdanninger, på noen ingeniørretninger og på noen av årsenhetene.

– Her er det viktig at de som ikke har kommet inn på det de søkte på, eller ikke rakk å søke innen 20. april, går inn på www.samordnaopptak.no sine sider der de finner alle studiene som har ledige plasser. Fra 20. juli har det vært mulig å søke på ledige studieplasser, så nå er det bare å benytte muligheten, sier Veberg Dahl.    

Utlysningene vil bli oppdatert hele sommeren fram mot studiestart. 

– Det lønner seg likevel å være tidlig ute, da det er få plasser og de fylles fort sier prorektor.

Studiestart i august

Studiestart ved Høgskolen i Østfold, er tirsdag 15. august. Denne dagen avholdes det åpningsseremonier på begge studiesteder. Våre nye studenter får da møte høgskolens faddere og faglærere på campus. Fadderarrangementer og faglige møtepunkter står i kø denne åpningsuka.

– Nå gleder vi oss til å ønske våre studenter velkommen tilbake til fysiske studier – i fulle klasserom og auditorier. Vi vil jobbe aktivt for å sikre studenter et godt og trygt studiemiljø i tiden som kommer, tett opp mot sine sier faglærere sier prorektor.

Alt om studiestart finner du på studiestartnettsidene våre.

Informasjonssjef Tore Petter Engen
Informasjonssjef Tore Petter Engen
(Foto: Nina Fredheim, Høgskolen i Østfold)

Kontaktperson for presse/media:

Informasjonssjef Tore Petter Engen
tlf: 907 93 313

 

Av Tore Petter Engen
Publisert 24. juli 2023 11:04 - Sist endret 15. des. 2023 11:23