English version of this page

Om krigen i Ukraina

Det er gått et døgn siden vi våknet opp til nyheten om at krigen var kommet til Europa, at Ukraina er under angrep. Situasjonen er alvorlig, skremmende og krevende for de fleste av oss, men først og fremst går mine tanker til de av våre ansatte og studenter som er berørt, og ikke minst til den Ukrainske befolkning og våre samarbeidspartnere i Ukraina sier rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen.

Ukraina - Fred

Illustrasjonsbilde: pixabay.com

Etter en kartlegging i går, ser det ikke ut til at vi har studenter som veksler inn til oss fra Ukraina for øyeblikket, men vi har studenter fra nabolandene Romania, Polen og Russland. Vi har ei heller utvekslingsstudenter til Ukraina for øyeblikket. Hvor mange av våre øvrige studenter som er direkte berørt har vi akkurat nå ikke fullstendig oversikt over, men vi vet at flere av våre ansatte er det. (Oppdatering - Vi har en student fra Ukraina på en av våre vanlige studieprogrammer)

Som rektor er jeg opptatt av at vi ved HiØ gjør det vi kan for å ivareta våre ansatte og studenter som er direkte berørt av krigen. I tillegg er det viktig at vi også ivaretar de i vårt fellesskap som opplever nyhetsbildene som særlig krevende, som baler med frykt og engstelse.

Trenger du som student eller ansatt bistand eller bare noen å snakke med, bruk kontaktinformasjonen under.

Her finner du som student relevant kontaktinformasjon

Informasjon til ansatte

Ansatte som er berørt eller trenger noen å snakke med, anbefales å kontakte sin nærmeste leder. 

Ulike ressurssider

 

Av Tore Petter Engen, Nina Skajaa Fredheim
Publisert 25. feb. 2022 13:00 - Sist endret 11. des. 2023 12:57