Studiebarometeret 2021

Den nasjonale studiekvalitetsundersøkelsen Studiebarometeret startet 21. oktober 2021, og alle 2. årsstudenter på høgskolens bachelor- og masterprogrammer oppfordres til å svare på undersøkelsen før den stenger 14.november.

Grunnskolelærerstudentene i kull 2018, her representert ved Camilla Antonsen Rostad (t.v), Fanny Olsen og Ina Adele Fiskerstrandfra, ble gjort stas på av programansvarlige Lin Ramberg for at de klarte å få full oppslutning i kullet om gjennomføringen av Studiebarometeret 2019. Påskjønnelsen måtte utsette fra mars 2020, da høgskolen stengte ned grunnet pandemien. Foto: HiØ

Studiebarometeret gjennomføres av NOKUT på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet og resultatene benyttes i høgskolens systematiske arbeid med utdanningskvalitet. 

Sammenligning av studier og kvalitet

Studiebarometeret gjør det mulig for studenter å sammenligne eget studieprogram med tilsvarende studieprogrammer andre læresteder i Norge. 

Studentene ved Høgskolen i Østfold kan dermed i felleskap med studenter i hele Norge være med på å fortelle hva studentene mener kjennetegner god kvalitet i høyere utdanninger, løfte fram studier hvor man får dette til, og peke på felles utfordringer studenter står ovenfor.

Studiebarometeret dekker temaer om studie- og læringsmiljø, arbeidslivsrelevans, undervisning og veiledning, vurderingsformer, læringsutbytte, studieinnsats, medvirkning, samt praksis.

Slik svarer du på undersøkelsen:

• En personlig lenke til undersøkelsen sendes til 2. årsstudenter via e-post 21. oktober.
• I perioden fram mot svarfristen vil studenter som ikke har svart, få en påminnelse via e-post/SMS med personlig lenke til undersøkelsen.
• Det tar 10-12 minutter å svare på undersøkelsen.

Forelesere og programtillitsvalgte oppfordres til å sørge for at studentene får mulighet til å svare på undersøkelsen i forbindelse med undervisningen.

For at kvaliteten på resultatene skal bli best mulig, er det viktig at alle svarer!

Resultatene for hvert enkelt studieprogram i Norge offentliggjøres i portalen www.studiebarometeret.no i februar 2022. 

 

Fakta om Studiebarometeret:

• Nasjonal spørreundersøkelse blant studenter hver høst.
• Resultater presenteres i portalen studiebarometeret.no
• Mulig å sammenligne studieprogram innenfor og mellom institusjoner.
• Portalen er et verktøy for studiesøkere som ønsker å finne informasjon om studentenes oppfatninger av kvaliteten.
• Nyttig for institusjonenes kvalitetsarbeid, og for studenter som er interessert i kvaliteten på studiet de går på. Institusjonene får anonymiserte rådata og grafiske rapporter fra NOKUT.

Publisert 26. okt. 2021 14:00 - Sist endret 7. nov. 2022 10:35