SPIS når du vil!

Studentsamskipnaden kan nå hilse studenter og ansatte velkommen til selvbetjente kantiner i hele åpningstiden til Høgskolen i Østfold.

På bildet hilses studenter velkommen til høgskolens kantiner av Sveinung Dale og Rita Hirsum Lystad, ledere ved Studentsamskipnaden i Østfold

– Vi håper våre brukere setter pris på det nye tilbudet, sier Sveinung Dale og Rita Hirsum Lystad fra Studentsamskipnaden i Østfold. Foto: Bård Halvorsen, HiØ

Sulten på campus? Da får du kjøpt mat i kantina fra kl. 7 om morran til 23 om kvelden.

Studentsamskipnadens ledere sier at økt tilgjenglighet bidrar positivt til læringsmiljøet.

Økt tilgjengelighet for alle

Ønsker du varm mat, som «Dagens meny» og annet laget av kantinas ansatte, blir dette som før servert i åpningstiden til kantinene, klokken 08:00 - 14:00 (mandag-fredag).

På denne tiden av dagen er kantinene åpne for alle som besøker campus.

Studentkort/ansattkort og tasting av HiØ-kode gir adgang til kantina resten av dagen.

Kontantfrie utsalg

– Med denne ordningen blir høgskolens kantiner mer tilgjengelige for alle, sier Rita Hirsum Lystad, som er direktør for Studentsamskipnaden i Østfold (SiØ).

Du trenger altså ikke gå sulten rundt på campus lengre.

– Vi har salatbar og varmmat i vår åpningstid fra kl. 8 til 14. Resten av dagen er det bl.a. mulig å få kjøpt porsjonsretter, som er mulig å varme opp selv via mikrobølgeovnene som står tilgjengelige, sier Sveinung Dale, som er virksomhetsleder for SiØ Bok og Spis.

Flere studentboliger og mer folk på campus

– Denne høsten får vi ferdigstilt 213 nye studentboliger i Halden. Her på Remmen og på Bjølstad i Fredrikstad har vi hatt en økning på 900 nye studentboliger siden vi startet de største utbyggingene til SiØ i 2013, sier Rita Hirsum Lystad, og tilføyer:

– Jeg tror vi framover vil se at studentene ønsker å møtes og samarbeide mer på campus.

Studentsamskipnadens spisesteder er et tilbud til høgskolens studenter og ansatte.
– Målet til SiØ Spis er å gjøre høgskolens kantiner til fine møteplasser hvor vi kan tilby et bredt utvalg av god og ernæringsrik mat, sier Sveinung Dale.

Den nye kantineordningen til SiØ er et tillitsbasert servicetilbud, som med kortterminaler gir adgang til kantinene ved Høgskolen i Østfold, til et stadig økt antall studenter og ansatte.

Høgskolen i Østfold har 620 ansatte og 8.000 studenter = fordobling siden oppstarten i 1994.

Høstens åpning av nye boliger og treningslokaler for studenter, vil samle flere på campus.

– Studentsamskipnaden har ennå studenthybler ledige i Halden og Fredrikstad, sier Rita.

Aktuell lenke

Nettsidene til Studentsamskipanden i Østfold

Publisert 24. aug. 2021 10:08 - Sist endret 6. nov. 2022 20:48